Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δικογραφία σε 7μελή εγκληματική ομάδα για τη δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας - Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου στο Λαλιώτη ένα χρόνο μετά !

Η δολοφονία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2011, στο Λαλιώτη Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να ενέχονται και στην δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.
Τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - Αλβανοί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών - είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τέσσερα.
Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπών αυτοκινήτων και απόπειρας κλοπής
Συνολικά από την δράση τους είχαν πάρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας 
Ο φόνος του 53χρονου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012. (Σχετικό το από 11-9-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας). .
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν στο διώροφο σπίτι όπου έμενε στο ισόγειο ο 53χρονος και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.
Στην συνέχεια πήραν λεφτά και έφυγαν με αυτοκίνητο του 48χρονου.
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:
Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.
Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα