Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Άγιαξ… σκότωσε τον Φονέα! «Χόρευαν» στην βροχή, Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

«Χόρευαν» στην βροχή,  προκρίθηκε ο ΠΑΣ! (pics)
Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο ΠΑΣ επικράτησε 3-2 του Φωστήρα και στο «Ελ Πάσο» (σ.σ. 2-0 το πρώτο ματς), εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου .Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και ειδικά υπέρ των φιλοξενούμενων.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Φωστήρα, καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ από το 4' με το σουτ του Μπούμπα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας με αρκετά λάθη από την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ωστόσο μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (8'), ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζημόπουλος πέρασε απευθείας με κεφαλιά στον Γιάκο και εκείνος με γυριστό σουτ από κοντά και πλάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κρίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.
Στο 34' ο Λίλα με ένα σουτ-«φωτοβολίδα» αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή «σκότωσε» τον Μπότο, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του για το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ.
Τα πάντα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση είχαν ουσιαστικά κριθεί, παρότι απέμεναν 45 ολόκληρα λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα ο ΠΑΣ πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Βίλα εκμεταλλεύθηκε κάκιστο γύρισμα (σ.σ. μάλιστα η μπάλα κόλλησε στην λάσπη) του Παραρά στον Μπότο, με τον Βίλα να επωφελείται και να νικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 1-3!
 Στο 72' ο Φωστήρας είχε αγγίξει και πάλι το γκολ, αφού μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Δωροβίνη κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 89' ο Βλάχος κατάφερε να μειώσει με κοντινό πλασέ σε 2-3.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κ. Ψυρρόπουλος): Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (65' Τασουλης), Τσαγκαράκης, Βαβάτσικος (55' Βλάχος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας (56' Κετσετζόγλου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Χριστόπουλος): Ταμπάσης (20'λ.τ. Φεγκρούς), Λίλα (64' Αυγενίκου), Κειτά, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Βίλα, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (71' Οικονόμου), Ντάσιος.