Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εξέγερση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, μετά την επίταξη


OASA“Εξέγερση” των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, όπως την ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι εργαζόμενοι του Μετρό, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη.
«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς», με αυτή τη φράση απαντούν στη Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο Μετρό, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους…
Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Συνδικαλιστές από όλα τα μέσα μεταφοράς σπεύδουν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό ανακοίνωσαν επίσημα ότι προχωρούν από αύριο κιόλας σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το κλίμα είναι τεταμένο, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό στέκονται ήδη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά τους έσπευσαν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της εμφανίζεται αμετακίνητη, και προειδοποιεί για τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, για όσους εργαζομένους του Μετρό δεν συμμορφωθούν με την απόφαση επίταξης.
ysterografa.gr