Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δίνει μυστική δημοσκόπηση

Δημοσκοπήσεις Σαββατοκύριακου: Δύο «ισοπαλίες» και 1 μυστική πρωτιά ΝΔΠροβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μυστική δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και την οποία φέρεται να έχει παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την τελευταία τους σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ότι «η κυβέρνηση όχι απλώς σταθεροποιείται, αλλά και κερδίζει έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με τη μέτρηση, την οποία δημοσιεύει η Real News, η σχέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφεται στην εκτίμηση ψήφου, με τη Συγγρού να προηγείται με 29,7% και την Κουμουνδούρου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 28,1%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, δείχνουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται έστω και στο 7,5%-8%, ενώ με ένα μικρότερο ποσοστό ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που επίσης ξεπερνά το εκλογικό της ποσοστό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ κρατά το ποσοστό του και παράλληλα αρχίζει πλέον να εμφανίζει τάσεις ανόδου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντα με τη μέτρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίζουν σημαντική πτώση.
Αυτό που ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, είναι ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας το 15%, εξέλιξη που σχολιάστηκε με σκεπτικισμό από τους τρεις αρχηγούς.

eklogika.gr