Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αλαφούζος τελειώνει και τον Ρότσα (;)

rotsa_ramon
Εκτακτες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, μετά τις δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα στο περιθώριο του αγώνα Κυπέλλου με την Προοδευτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις του Αργεντίνου προπονητή, ο οποίος υπερασπίστηκε τους Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλο και κάλεσε όλους στον Παναθηναϊκό να μην πάρουν αποφάσεις εν θερμώ μετά τη συντριβή της ομάδας στη Βέροια.
Από τη διοίκηση αισθάνονται εκτεθειμένοι από τον Ρότσα και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τον κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του την Πέμπτη (20/12), με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Ρότσα με τη διοίκηση του τριφυλλιού, είχε αποφασιστεί να "τελειώσουν" κάποιους παίκτες (Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κουϊνσι, Χριστοδουλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πετρόπουλος και Φορναρόλι).
Παρότι ο Ρότσα είχε κάποιες ενστάσεις, οι "κύκλοι" της διοίκησης δεν δίστασαν να διαρρεύσουν στον Τύπο την "μαύρη λίστα" με τους πρώτους υποψήφιους για αποχώρηση. Επιπλέον, είχε οριστεί νέο ραντεβού μεταξύ διοίκησης και Ρότσα για την ερχόμενη Παρασκευή (21/12), ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Ο Ρότσα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και τις εντάσεις, λειτούργησε ως ασπίδα προς τους παίκτες στο περιθώριο του αγώνα Κυπέλλου με την Προοδευτική, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ότι θα φύγουν, παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά, ειδικά οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, δύο παιδιά 100% επαγγελματίες, με ήθος. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω, ότι ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο, όχι με μηχανές".
Η δήλωση αυτή λήφθηκε ως άδειασμα προς την διοίκηση και ο Αλαφούζος τον κάλεσε την Πέμπτη (20/12) να του δώσει εξηγήσεις...
sport.gr