Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός στους «32 του Europa League

olibiakos-omada-new
Η ισπανική Λεβάντε του Νίκου Καράμπελα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Βαλένθια στις 14 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη στις 21 του ίδιου μήνα.
Αν οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπεράσουν το εμπόδιο της Λεβάντε και προκριθούν στους «16», θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρούμπιν.

Το προφίλ της Λεβάντε
levante1 Η Λεβάντε τερμάτισε 2η στον τελευταίο όμιλο του Europa League με αντιπάλους το Αννόβερο (1η), τη Χέλσινμποργκ (3η) και Τβέντε (4η) με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

Τα παιχνίδια που έδωσε στη φάση των ομίλων:

Λεβάντε-Χέλσινμποργκ 1-0
Αννόβερο-Λεβάντε 2-1
Λεβάντε-Τβέντε 3-0
Τβέντε-Λεβάντε 0-0
Χέλσινμποργκ-Λεβάντε 1-3
Λεβάντε-Αννόβερο 2-2

Πριν τους ομίλους, η Λεβάντε είχε αγωνιστεί για τη φάση των προκριματικών εναντίον της Μάδεργουελ, την οποία είχε αποκλείσει με συνολικό σκορ 3-0 (1-0 εντός, 0-2 εκτός).

Πλήρες όνομα: Λεβάντε Ουνιόν Ντεπορτίβα
Έτος ίδρυσης: 1909
Έδρα: Θιουτάτ Ντε Βαλένθια (χωρ. 25.534)
Πρόεδρος: Κίκο Καταλάν
Προπονητής: Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεζ
Θέση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν: 6η

Από το 2004 και μετά, η Λεβάντε θυμίζει... ασανσέρ, αφού έχει πέσει δύο φορές στη δεύτερη κατηγορία και έχει ανέβει στην Πριμέρα άλλες τόσες. Συγκεκριμένα, το 2004-2005 υποβιβάστηκε στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, ανέβηκε ξανά τη χρονιά 2005-2006, για να ξαναπέσει το 2007-2008!
Τη σεζόν 2009-2010 προβιβάστηκε και πάλι στη πρώτη κατηγορία, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Φέτος, στο ισπανικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία, βρισκόμενη στην 6η θέση με 27 βαθμούς, έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο Νιγηριανός επιθετικός Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά και οι γνωστοί μας από τη θητεία τους στην Ελλάδα Χουανφράν (αριστερός μπακ) και Ναμπίλ Ελ Ζαρ (εξτρέμ) που πέρασαν από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Το ρόστερ της Λεβάντε:

Τερματοφύλακες: Γκουστάβο Μουνούα (Ουρουγουάη), Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα). 
Αμυντικοί:Μάσιμο Βόλτα (Ιταλία), Νταβίντ Ναβάρο, Χέκτορ Ρόντας, Χουανφράν, Νίκος Καράμπελας (Ελλάδα), Σέρχιο Μπαγεστέρος, Πέδρο Λόπεθ, Κρίστιαν Λελ (Γερμανία). 
Μέσοι: Μιγκέλ Παγιαρντό, Χοσέ Μπαρκέρο, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, Βιθέντε Ιμπόρα, Όσκαρ Σεράνο, Ντάριους Ντούντκα, Πέδρο Ρίος, Μίτσελ, Χουανλού, Πάπε Ντιόπ (Σενεγάλη), Ρούμπεν Γκαρθία.
Επιθετικοί:Άνχελ, Ομπαφέμι Μάρτινς (Νιγηρία), Ρότζερ.