Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

23χρονος Αλβανός ο διαρρήκτης που είχε κατακλέψει κατοικίες στο Πυργο , το Θαλερό και τα Γελινιάτικα

Εξιχνιάστηκαν, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, ενός (1) 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, ο 23χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011 έως και τις αρχές του τρέχοντος μηνός, εισέρχονταν σε εξοχικές κατοικίες στις περιοχές του Πύργου, του Θαλερού και των Γελινιάτικων Κορινθίας, αφαιρώντας από αυτές χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες:
  • Το χρονικό διάστημα από 25-11-2011 έως και 13-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν εργαλεία.
  • Το χρονικό διάστημα από 18-12-2011 έως και 4-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 28-1-2012 έως και 10-2-2012, στα Γελινιάτικα Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης.
  • Το χρονικό διάστημα από 29-1-2012 έως και 17-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 31-1-2012 έως και 1-2-2012, στο Θαλερό Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν εξωλέμβια μηχανή και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 5-2-2012 έως και 25-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικό μηχάνημα και είδη διατροφής.
  • Το χρονικό διάστημα από 18-2-2012 έως και 25-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν είδη ένδυσης και οικιακής χρήσεως, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές.
  • Το χρονικό διάστημα από 20-2-2012 έως και 5-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν είδη ένδυσης και διατροφής, καθώς επίσης ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία.
  • Το χρονικό διάστημα από 3-3-2012 έως και 5-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης.
Επιπλέον, μεγάλο μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Επίσης εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών στην Κορινθία , ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίαζε πεζούς και άρπαζε τις τσάντες ή τα πορτοφόλια τους.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών:
  • Την 31-1-2012 το απόγευμα, στο Περιγιάλι Κορινθίας, αφαίρεσε τσαντάκι ημεδαπού, που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 7-2-2012 το μεσημέρι, στο Βραχάτι Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 24-2-2012 το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 24-2-2012 το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής, που περιείχε χρήματα.
  • Την 14-2-2012 το μεσημέρι, στο Βοχαϊκό Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Σε βάρος του 35χρονου έχει επίσης, σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για απόπειρα ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απρόκλητη σωματική βλάβη. , καθώς και από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σωματική βλάβη. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.