Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Θα ... παρελάσουν 40 διμοιρίες ΜΑΤ – Ως και σχέδιο διαφυγής Παπούλια – Παπαδήμου υπάρχει υπό τον φόβο επεισοδίων

- 7.000 αστυνομικοί θα κάνουν ... κλοιό γύρω από τους επίσημους
- Με face control η είσοδος στο Σύνταγμα
- ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική και ... ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες!
Μερικά... χιλιόμετρα κάγκελα θα στηθούν σε δύο και τρεις σειρές (κατά περίπτωση) περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Εντός και εκτός των ... κάγκελων θα παραταχθούν με μέτωπο προς τα έξω μερικές χιλιάδες αστυνομικοί. Τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός μόνο στην Αττική.

Πέριξ της πλατείας Συντάγματος και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούν ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας, θα αναπτυχθούν ούτε λίγες, ούτε πολλές 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, με διαταγή για διακριτική παρουσία, αλλά και για δυναμική επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Από... ψηλά θα υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια μάτια που θα παρακολουθούν. Θα είναι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και ... άλλων υπηρεσιών με διόπτρες που θα παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις.

Όλα αυτά σε ένας ευρύτερο κλοιό γύρο από την πλατεία στην οποία από τέσσερις προκαθορισμένες εισόδους που θα καθορίζονται από τα κάγκελα θα μπουν μόνο όσοι διαθέτουν την αντίστοιχη πρόσκληση, ενώ ως και οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες αυτή τη φορά δεν θα έχουν ελευθέρας στις κινήσεις τους. Αντίθετα έχει προκαθοριστεί ο χώρος που θα στέκονται.

Όσο κανείς πλησιάζει στην εξέδρα των επισήμων, τόσο θα αυξάνονται τα μέτρα με επάλληλους κύκλους ασφαλείας.

Εκτός του ότι πολύ περιορισμένος αριθμός πολιτών θα περάσει από την πλευρά της πλατείας όπου βρίσκεται η Βουλή πέριξ της εξέδρας τα μέτρα θα θυμίζουν ... επίσκεψη Αμερικανού προέδρου.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού , ενώ αντίστοιχο σχέδιο προβλέπεται και για την άφιξή τους από το Μέγαρο της Βουλής προς το χώρο της παρέλασης.

Σε επίκαιρες θέσεις θα αναπτυχθούν και οι λεγόμενες ευέλικτες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που μπορούν να κινηθούν άμεσα όπου χρειαστεί. Μοτοσυκλετιστές δηλαδή κατά δεκάδες θα αναπτυχθούν στον εξωτερικό κύκλο του σχεδίου των μέτρων ασφάλειας από τη Συγγρού ως την Κηφισίας και από το Κολωνάκι ως την Πανεπιστημίου.

Αυτά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Πριν θα ακολουθηθεί και σχέδιο... αλά πολυτεχνείο, με προληπτικούς ελέγχουν και αντίστοιχες προσαγωγές.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μάλλον ο αριθμός των ανδρών της αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας που θα λάβει μέρος επιχειρησιακά στην παρέλαση θα είναι ... ίσος με τον αριθμό εκείνων που θα παρελάσουν!

Διαβάστε επίσης:
Σχέδιο φυγάδευσης Παπαδήμου-Παπούλια στις παρελάσεις - Ελεύθεροι σκοπευτές στα γύρω κτίρια
Τα μέτρα της τροχαίας για την μαθητική παρέλαση στις 24 Μαρτίου
Που δε θα στηθούν εξέδρες επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Προληπτικές προσαγωγές και... "ελευθερία δράσης" στην Αστυνομία – Όλο το σχέδιο για την 25η Μαρτίου
Εξαφανίστηκαν τα νεράτζια από το κέντρο της Αθήνας ενόψει 25ης Μαρτίου!

Τα μέτρα της τροχαίας για την μαθητική παρέλαση στις 24 Μαρτίου
Όλα τα μέτρα της τροχαίας για την 25η Μαρτίου
Εκλεισε η Νομική με απόφαση της Πρυτανείας για να μη βρουν καταφύγιο ταραξίες και μετανάστεςnewsit.gr