Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προσγειωμένοι οι Έλληνες στη Γεωργία

Μπορεί ο Σλάβεν Μπίλιτς να ευχήθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη «καλή επιτυχία στο Euro», αποδεχόμενος ότι η Ελλάδα δεν χάνει την πρόκριση στην τελική φάση, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος προειδοποιεί...
«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και όλα κρίνονται την Τρίτη», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στους παίκτες της Εθνικής ομάδας, ενώ τους «αποκρυπτογραφούσε» τον αντίπαλο σε βίντεο και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι θέλει προσοχή. Ξέρετε και εσείς ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα». Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, σε συζητήσεις του με ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επαναλαμβάνει ότι «φτάσαμε στην πηγή και πρέπει να πιούμε νερό...». Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχολογική προετοιμασία έχουν αναλάβει και οι παλαιότεροι διεθνείς Καραγκούνης, Χαριστέας και Κατσουράνης. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτοί οι τρεις είχαν παίξει στην Τιφλίδα, στις 26 Μαρτίου 2005, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, τότε που η Ελλάδα επικράτησε με 3-1.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ομοσπονδιακός τεχνικός προορίζει για την άμυνα τους Βύντρα, Σπυρόπουλο και Κυρ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Τοροσίδη, Ζαραδούκα και Αβρ. Παπαδόπουλο.
Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ για την επίθεση υπάρχουν ερωτηματικά. Η απουσία του Σαμαρά έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στον Σάντος, ο οποίος αναζητά μεταξύ των Χαριστέα και Κονέ τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του επιθετικού της Σέλτικ. Λογικά παραμένουν βασικοί οι Γκέκας και Σαλπιγγίδης. Αουτσάιντερ για την ενδεκάδα θεωρείται ο Φωτάκης.
Μιλώντας στο «sport.gr» για την αναμέτρηση της Τιφλίδας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε: «Είναι κι αυτός ένας τελικός. Είναι πιο δύσκολο παιχνίδι διότι παίζουμε εκτός έδρας και κυρίως επειδή δεν υπάρχει αύριο». Ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης πρόσθεσε πως «έχουμε σημαντικές απουσίες και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας, καλύπτοντας το κενό των απόντων». Αναφερόμενος στον Σάντος επεσήμανε: «Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της Εθνικής οφείλεται σε εκείνον».
Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια, με δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θέλουν οι Ελληνες, αλλά το αποτέλεσμα που θέλουμε εμείς. Θέλουμε στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών να αποχαιρετήσουμε το κοινό μας με ένα τρίποντο».
Την αναμέτρηση της Τρίτης θα διευθύνει ο Ιταλός, Ντανιέλε Ορσάτο. Θυμίζουμε πως και στην προηγούμενη επίσκεψη της Εθνικής ομάδας στην Τιφλίδα είχε «σφυρίξει» Ιταλός (Ρομπέρτο Ροζέτι) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 3-1.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ