Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς κανένα μέσο μεταφοράς η Αθήνα- Ποιοι απεργούν την Πέμπτη - ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ



   
Δεν υπάρχει τρόπος μετακίνησης την Πέμπτη για τους εργαζόμενους στην Αθήνα! Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ταξί εκτός από όλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός, τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Στην Αθήνα τα ταξί απεργούν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Η απεργία των ταξί πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μέχρι στιγμής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα Ι.Χ. από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.
Στο μεταξύ, κλιμακώνονται τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά την κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη
Για αύριο, Πέμπτη, εκτός από τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το δημόσιο, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη ωραρίου. Λίγο αργότερα, στη 1 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00).
Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη, από τις 11:30 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα.
Ταυτόχρονα, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας έχουν προγραμματίσει στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ. Ακολούθως θα κάνουν νέα πορεία προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το απόγευμα στις 18:30 , επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.
Σημειώνεται επίσης ότι η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.
Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προγραμματίζουν για την Κυριακή 24ωρη απεργία, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00. 

eklogika.gr