Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το νησί των τυφλών, και άλλες κλέφτικες και στραβές ιστορίες…


Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ !

Λοιπόν κάθε μέρα πού περνάει ανακαλύπτουμε και καινούργιες ομάδες Ελληνικής κλεφτουριάς και πονηρών απατεώνων, πού καταρήμαξαν κι΄ αυτοί το Ελληνικό Δημόσιο, όπως πολύ σοφά φαίνεται το είπε, και ο «ταφάγαμε μαζί…»!
Καταρημάζοντας όμως τον Κρατικό κορβανά ρήμαξαν κι΄ εμάς τους υπόλοιπους πού βρεθήκαμε να πληρώνουμε μέσω φόρων αυτά πού εκείνοι έκλεβαν !

Και όχι μόνο αυτό!
Γιατί με τις κλεψιές αυτές βρήκαν ευκαιρία κάποιοι άλλοι πονηροί μηχανισμοί, πού μέ το πρόσχημα να βάλουν τάξη σε κλέφτες και φοροφυγάδες άρχισαν να φέρνουν στην Ελλάδα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης πολιτών πού ούτε η προηγμένη Σιγκαπούρη δεν είχε !









Έτσι σε πρώτη φάση θα δούμε την Φοροκάρτα με την οποία «θα γλιτώνουμε από την συγκέντρωση αποδείξεων» κι΄ έτσι όλα θα μάς είναι « πιο βολικά και πιο εύκολα» όπως μας υπόσχονται «οί σοφοί», πού κι΄ αυτοί, όπως άλλωστε συνηθίζεται, μέσω κάποιων ασφαλώς προμηθειών θα τα οικονομίσουν γενόμενοι έτσι σοφότεροι…
Γι΄ αυτό ακριβώς κατέσκαψαν όλους τους δρόμους περνώντας οπτικές ίνες και φθάνοντας μέχρι τα πιο δυσπρόσιτα και ακραία χωριά όπου λαλούν κουκουβάγιες ώστε να μπορούν και εκεί τα υπάρχοντα μπακάλικα και μικρομάγαζα να εξυπηρετούν τους χωρικούς με την διασύνδεση μηχανημάτων για Φοροκάρτες προς το παρόν και μετά βλέπουμε



Δέν άφησαν δρόμο γιά δρόμο πού να μή τον σκάψουν περνώντας οπτικές ίνες ακόμη καί στά βουνά !
Περίεργο δέν είναι;


Γιατί όταν βλέπουμε σκαμένες λουρίδες στην άσφαλτο για οπτικές ίνες ακόμη και σε ορεινά χωριά καί κατσάβραχα, πού δεν έχουν ανθρώπους τεχνολογίας για Ιντερνέτ, τότε το μυαλό μας πρέπει "κάπου αλλού νά τρέχει" μια και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει !

Γιατί πήγαν λοιπόν τις οπτικές ίνες σ΄ αυτά τα μέρη;

Ποιοι θα τις χρησιμοποιήσουν εκεί πάνω;

Οί βοσκοί;
Οί αγρότες; Ποιοί;
Γιατί διέθεσαν τεράστια ποσά γι΄ αυτές τις εκσκαφές και τοποθετήσεις;
Αυτά είναι καίρια ερωτήματα πού ζητούν απάντηση…

Αλλά πέραν τούτων…
Εδώ άς θυμηθούμε λίγο και την Siemens, πού ξήλωσαν όλα τα Αυτόματα Κέντρα του ΟΤΕ και πέταξαν με νταλίκες στα χωράφια και σε υπαίθριους χώρους για παλιοσίδερα καινούργια μηχανήματα για να φέρουν μετά τα ψηφιακά, και να πάρουν έτσι μίζες και προμήθειες ! Και μετά από χρόνια ξέσπασε επί των ημερών μας και το γνωστό σκάνδαλο SIEMENS…
Ακόμη, σε δεύτερη φάση, θα προσπαθήσουν να φέρουν και την «Κάρτα του πολίτη» πάλι με το πρόσχημα της ασφάλειας στις συναλλαγές, «μπαγλαρώνοντας» όμως ηλεκτρονικά τους πολίτες σε όλες τις εκδηλώσεις του βίου τους…
Αν και εδώ, παρακολουθώντας τά μεγάλα συλλαλητήρια πού μέχρι τώρα έχουν γίνει σε πολλές πόλεις της χώρας ( αλλά και θα γίνουν ακόμη ), δεν φαίνεται να τους ευδοκιμήσει το πράγμα, οπότε βλέπουμε το τοπίο γκρίζο και σκοτεινό και πιθανότατα είτε να μπεί σε κάποιο συρτάρι «και αργότερα βλέπουμε…», είτε και να ματαιωθεί…
Αυτές τις κομπίνες λοιπόν, άλλες τις ξέραμε από χρόνια τώρα αλλά επισήμως διέφευγαν από το να καθίσουν στο σκαμνί οί ένοχοι, θεωρουμένης αυτής της κλοπής και ως παλληκαριάς, άλλοι διέφευγαν γιατί τά είχαν φτιάξει τόσο ωραία πού μόνο από κανένα τυχαίο λάθος θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν, και τέλος κάποιοι τρίτοι διέφευγαν κι΄ αυτοί μέσω κάποιων πολιτικών γραφείων ή και επίορκων αστυνομικών διασυνδέσεων ( « άντε ρέ και πρόσεξε, και να μας φέρνεις και πληροφορίες είδ΄ άλλως την έβαψες…») όπως κατά καιρούς διαβάζαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάζουμε κατά καιρούς στα ΜΜΕ…
Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» πού λέγανε και οί αρχαίοι ημών προγόνοι, κι΄ έτσι θές από τον γιατρό θές από την μαμή στο τέλος έβγαινε στην επιφάνεια το παιδί και τό μεγάλο μυστικό και επληροφορείτο ο κόσμος τα καθέκαστα…

TΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ…

Κάπως έτσι λοιπόν συνέβει και σ΄ ένα ονομαστό νησί του Ιονίου πού η σχετική είδηση επιμελώς το αποκρύπτει ( γιατί άραγε; ), και πού όμως ο Υφυπουργός το σκιαγραφεί, οπότε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και ποιο είναι αυτό το Νησί ;

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…
« Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που ανακαλύφθηκε τυχαίως σ΄ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε κτυπήσει το νησί, προ ετών.
Αλλωστε, οι περισσότεροι τυφλοί είχαν έγγραφα, είχαν πιστοποιητικά, και λάμβαναν επί σειρά ετών Προνοιακά επιδόματα από βρεφικής ηλικίας.
Στα πιστοποιητικά έγραφαν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Δεν είδαν ποτέ το φως τους.
Έλα όμως που το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που εμφάνιζε το νησί αυτό κίνησε την προσοχή του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Δύο υπουργεία έψαχναν να ανακαλύψουν γιατί στο νησί αυτό τόσοι πολλοί τυφλοί, πλην όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία του κακού.
Έως ότου ήλεγξαν τα πιστοποιητικά των τυφλών και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.
Δεκάδες απ΄αυτούς έχασαν το φως τους με γνωμάτευση μίας υγιεινομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και, κατά σύμπτωση, πάντοτε σε προεκλογική περίοδο!
Τον έλεγχο ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος δεν χρειάσθηκε και πολλή ώρα για να εντοπίσει τους... μαϊμού τυφλούς.

Τα στοιχεία που ανακάλυψε ήταν συντριπτικά:

Από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί:
«Το 2% του πληθυσμού εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό», βεβαίωσε ο υφυπουργός σε συνομιλία του που είχε με «Το Βήμα».
Από σήμερα άρχισαν οι έλεγχοι και οι επανακρίσεις όσων δηλώνουν τυφλοί. Από τα έως τώρα στοιχεία βγαίνουν, λένε, θεαματικά αποτελέσματα και αναμένεται να πέσει βαρύς ο πέλεκυς σ΄ όσους έχουν παρανομήσει.

Άλλωστε όπως βεβαιώνει ο υφυπουργός ο έλεγχος στα προνιακά επιδόματα (που κοστίζουν στον φορολογούμενο περί τα 6,4 δισ. ευρώ ετησίως) θα γίνει λεπτομερειακώς:
« Όσοι δεν τα δικαιούνται ή τα απέκτησαν με ψευδή παραστατικά θα τα χάσουν και θα πληρώσουν και πρόστιμο, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να τα εισπράξουν αυτοί που πρέπει», λέει ο κ. Μπόλαρης.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, TΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ - ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ;

Πολλοί "τυφλοί" στη Ζάκυνθο...

Εξακόσια είκοσι πέντε (625) άτομα λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, ήτοι το 2% του πληθυσμού του νησιού!
Τον υπερβολικό αριθμό των δικαιούχων στο νησί διεπίστωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Μπόλαρης, μετά από σχετικές καταγγελίες και έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε.
Ο Μ. Μπόλαρης αποφάσισε την επανεξέταση όλων των δικαιούχων οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν κάποιοι από αυτούς το λαμβάνουν παρανόμως. Τα στοιχεία του ελέγχου θα διαβιβασθούν στον εισαγγελέα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.
Θυμάστε εκείνη την υπόθεση, πριν από χρόνια, με τους... "τυφλούς" ταξιτζήδες στη Ρόδο; Κάτι τέτοιο "μυρίζει" τώρα στη Ζάκυνθο!

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=631823

Ελεγχοι σε 12 περιοχές για τα επιδόματα τυφλότητας
Οι «Ράμπο» της Υγείας χτενίζουν τις περίεργες υποθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα
Ελέγχους σε δώδεκα περιοχές της χώρας ξεκινούν οι «Ράμπο» της Υγείας μετά τη διαπίστωση ότι χορηγούνται επιδόματα τυφλότητας σε μεγάλο αριθμό ατόμων.
Σε όλη τη χώρα επίδομα αναπηρίας (κάθε μορφής) λαμβάνουν 196.695 άτομα.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην Άρτα επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν 221 άτομα σε σύνολο 1.066 αναπήρων.
Στο Ρέθυμνο, το σχετικό επίδομα παίρνουν 342 άτομα όταν οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι 375,
ενώ στη Ζάκυνθο επίδομα τυφλότητας παίρνουν 625 άτομα. Εκεί, οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι μόλις 488.
«Έχουν δοθεί ακόμη και διαφορετικά ποσοστά αναπηρίας από την ίδια επιτροπή στο ίδιο άτομο», σημειώνει και αποκαλύπτει ότι πολλοί οι οποίοι δεν ήταν ανάπηροι έθεταν άλλους λόγους προκειμένου να πάρουν ποσοστό αναπηρίας 67%.
«Για παράδειγμα, αρκετοί ζητούσαν από την επιτροπή να δώσει στο παιδί τους 67% προκειμένου να αλλάξει πανεπιστημιακή σχολή, και το έπαιρναν. Τόσο απλό...».
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=413860&h1=true

http://patrablog.blogspot.com/2011/08/blog-post.html