Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ν. Νικολόπουλοςμε αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν για το επίδομα ανεργίας:«Η Κυβέρνηση του Μνημονίου για τη δέσμευσή της αυτή πρέπει να δώσει λόγο στους Έλληνες πολίτες και στους άνεργους».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν για το επίδομα ανεργίας, προέβη στην εξής δήλωση:

 «Το Μνημόνιο περικόπτει και το επίδομα ανεργίας. Στις 27 Αυγούστου του 2010 καταγγείλαμε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τότε η Κυβέρνηση μας διέψευδε και μας λοιδορούσε. Σήμερα, η απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρέν σε Έλληνα Ευρωβουλευτή είναι αποκαλυπτική. Από το 2012 το επίδομα ανεργίας θα δίνεται σε κάποιους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία δεν είναι ακόμη γνωστά. Τέσσερις άνεργοι στους 10 τον επόμενο χρόνο δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με αυτά που προσυπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου για τη δέσμευσή της αυτή πρέπει να δώσει λόγο στους Έλληνες πολίτες και στους άνεργους».