Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

«Αντίο» από το Γιώργο Σαββίδη

«Αντίο» από Σαββίδη
Η αναμέτρηση του Ασπρόπυργου με τον Πλατανιά στις 20 Φεβρουαρίου πιθανότατα θα αποτελέσει το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Σαββίδη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος μέσος, που είχε εκφράσει την πρόθεση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν, αποφάσισε να δώσει πρόωρο τέλος στην πολυετή καριέρα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη 15χρονη διαδρομή του στα γήπεδα φόρεσε τη φανέλα επτά διαφορετικών ομάδων (Καστοριά, Λύκοι, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Εθνικός Αστέρας, Κόρινθος και Ασπρόπυργος).
Ο Καστοριανός ποδοσφαιριστής, που από την προηγούμενη εβδομάδα είχε διπλό ρόλο στους «κυανόλευκους», όντας παίκτης-προπονητής, αποκάλυψε στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της δευτεριάτικης προπόνησης ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί πάλι και θα αφοσιωθεί στο τεχνικό κομμάτι της ομάδας. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Δεν πρόκειται να αγωνιστώ ξανά. Θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου μόνο από τον πάγκο της ομάδας».
Οπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, έχει ήδη προγραμματίσει στο τέλος της σεζόν να παρακολουθήσει τις σχολές προπονητών της ΕΠΟ προκειμένου να πάρει το απαραίτητο δίπλωμα, ώστε να ανοίξει και επίσημα τη νέα σελίδα στην καριέρα του.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ασπρόπυργου και τη νέα σεζόν, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Χριστοφιλόπουλος είναι διατεθειμένος να επενδύσει πάνω του.
Αλλωστε, το γεγονός ότι του έχει δώσει δύο φορές τη φετινή σεζόν το τιμόνι της ομάδας αποδεικνύει πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και ταιριάζει στο μοντέλο προπονητή που θέλει να καθιερώσει στον πάγκο της ομάδας.

Παναχαϊκή: Τα λένε Κούγιας - Φυντάνης
Λίγα 24ωρα μετά την τρίτη φετινή εκτός έδρας νίκη της Παναχαϊκής στη Σαλαμίνα, ο Ηλίας Φυντάνης και ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να συναντηθούν σήμερα έχοντας ως θέμα συζήτησης τους τρόπους με τους οποίους η ομάδα θα μπορεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στη συνέχεια προκειμένου να εκπληρώσει στο τέλος της σεζόν τον στόχο της.
Οσον αφορά τον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών, ο πρώην προπονητής του Αίαντα δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Λαμπρόπουλο και Καραγιάννη καθώς και τον τραυματία Χρόνη.

Παναιγιάλειος: "Επιτυχία με υπομονή"
Παρουσία 300 και πλέον οπαδών του ο Παναιγιάλειος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε εορταστικό κλίμα μετά και την πρόσφατη νίκη σε βάρος του ΠΑΟ Ρουφ.
Οι ειδήσεις που έβγαλε η βραδιά ήταν η ολοκλήρωση της σύστασης της νέας ΠΑΕ, η χρησιμοποίηση του προπονητικού κέντρου της Ζήριας, αλλά και ένα φιλικό στις 21 Μαρτίου με την Εθνική Ενόπλων.
Εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος των «μελανόλευκων» Δημήτρης Παπαπέτρου ζήτησε υπομονή, καθώς οι επιτυχίες δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη: «Ο Παναιγιάλειος πρέπει να ανοίξει τα φτερά του. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να πας μπροστά απαιτούνται οργάνωση και διάρκεια. Η επιτυχία χρειάζεται υπομονή». Από την πλευρά του ο σκόρερ της αναμέτρησης με το Ρουφ, Ηλίας Σιώκος, δήλωσε: «Μπορούμε να πάρουμε την 1η θέση, τίποτε άλλο».
Τυχερός της βραδιάς ο Χρήστος Ρέλλας στον οποίο έπεσε το φλουρί.

Ηρακλής Ψαχνών: Το έχει ξανακάνει ο Σέγκος
 
Τον χρόνο πίσω μία δωδεκαετία... έφερε ο Μάριος Σέγκος με το ανάποδο ψαλίδι που πέτυχε στο ντέρμπι με την Κόρινθο. Ο 34χρονος στράικερ μιλώντας στο «Goal» θυμήθηκε ένα τέρμα ανάλογης ομορφιάς που είχε σημειώσει με τη φανέλα του Παναιτωλικού σε ένα ματς με τα Τρίκαλα:
«Το ψαλιδάκι κόντρα στην Κόρινθο ήταν το δεύτερο που σημειώνω στην καριέρα μου. Είχα πετύχει ένα γκολ με ανάλογο τρόπο με τη φανέλα του Παναιτωλικού πριν από περίπου δώδεκα χρόνια. Ωστόσο το προχθεσινό είχε μεγαλύτερη δυσκολία και ήταν πιο εντυπωσιακό».
Αναφορικά με τη μάχη της ανόδου, ο αρχηγός του Ηρακλή πρόσθεσε: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς με την Παναχαϊκή. Αν παίξουμε όπως κόντρα στην Κόρινθο θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Πάτρα. Η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από τις υπόλοιπες που διεκδικούν την άνοδο. Προτέρημά μας είναι η έδρα μας και θεωρώ οτι υστερούμε λιγάκι στο θέμα της πείρας».