Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Άρης Σπηλιωτόπουλος:«η Υπουργός Παιδείας υπονομεύει το εκπαιδευτικό σύστημα, βάζει τα σχολεία στην εντατική και στοιβάζει τους μαθητές σε κτίρια αποθήκες»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τα σχέδια συγχώνευσης σχολείων που προωθεί η Υπουργός Παιδείας υπονομεύει το εκπαιδευτικό σύστημα, βάζει τα σχολεία στην εντατική και στοιβάζει τους μαθητές σε κτίρια αποθήκες που δεν πληρούν τις απαραίτητες και σύγχρονες κτιριακές υποδομές. Μάταια η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πολυπληθή σχολεία ευνοούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα. Τις συγχωνεύσεις των σχολείων τις σχεδίασαν με οικονομίστικα και λογιστικά, αλλά όχι εκπαιδευτικά κριτήρια. Η κα Διαμαντοπούλου έστω και τώρα, οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για την αναστάτωση και την ένταση που έχει προκαλέσει με τις παλινωδίες της και να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν με ομόφωνες αποφάσεις τους».