Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πρωτοβουλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια υγεία στην Κορινθία.



 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, κ. Μ. Θελερίτη, κ. Γ. Τσόγκας και κ. Γ. Ψυχογιός, και ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας ΝΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας κ. Η. Κοφινάς, στο  πλαίσιο των επισκέψεών τους στις δομές υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με στόχο το σχεδιασμό των παρεμβάσεων για την πρωτοβάθμια υγεία στην Κορινθία, συναντήθηκαν με τη συντονίστρια κ. Β. Παπακωνσταντίνου, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Μονάδας Υγείας Κορίνθου (ΠΕΔΥ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Ν. Λεώδης, οδοντίατρος, αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Γιατρών ΠΕΔΥ και ο κ. Κ. Καραγιάννης, οδοντίατρος, ελεγκτής ΠΕΔΥ.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα ως προς τη λειτουργία της καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει το ΠΕΔΥ Κορίνθου ενόψει της αναβάθμισης του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας και δημιουργίας ενός συστήματος υγείας που θα έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και δίνει προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, στην καθολικότητα και στην ισότητα στην Υγεία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους των εργαζόμενων και υπευθύνων του ΠΕΔΥ Κορίνθου. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι στο ΠΕΔΥ Κορίνθου εκτός των ασφαλισμένων πολιτών εξυπηρετούνται και ανασφάλιστοι, δικαιούχοι πρόνοιας, πρόσφυγες και  ειδικές ομάδες, ενώ λειτουργούν τακτικά ιατρεία Γενικής ιατρικής/ παθολογικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οδοντιατρεία, Τμήματα  για τεστ Παπανικολάου, μητρικού θηλασμού, ενεσο-θεραπείας, φυτοπαθολογικό εργαστήριο στο οποίο διενεργούνται  γενικές εξετάσεις αίματος, ορμονολογικές κ.α. εξετάσεις, καθώς και τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ καθημερινά θεωρούνται ιατρικά παραπεμπτικά όλων των ταμείων. Γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία η αναβάθμιση του ΠΕΔΥ και εν γένει των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος, 16 Ιουνίου 2016