Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Βρετανικός «εμφύλιος» μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας - Οι σημερινοί αγώνες

Αγγλία - Ουαλία 1-1 LIVE: Ο Βάρντι άνοιξε... λογαριασμό στο Euro 2016Ο βρετανικός «εμφύλιος» μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας ξεχωρίζει από στο σημερινό πρόγραμμα του EURO 2016. Στο Λανς οι δύο εθνικές ομάδες, στο πλαίσιο του Β' ομίλου (16:00), θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης και ο βρετανικός Τύπος, κάνει και ιστορικές αναφορές, κάνοντας λόγο για αντιπαλότητα αιώνων, όταν οι Ουαλοί μάχονταν για τη δημιουργία του δικού τους κράτους. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες μονομαχούν σε αυτό το επίπεδο και ειδικά από τους Ουαλούς, χαρακτηρίζεται ως το ματς του αιώνα!

Η Ουαλία στην πρεμιέρα της στο τουρνουά νίκησε 2-1 τη Σλοβακία, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 1-1 με τη Ρωσία. Το κλίμα έχει ηλεκτριστεί εδώ και μέρες και ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του μέσου της Αρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας, Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος έδωσε το στίγμα της μάχης: «Δεν μας γουστάρουν, δεν τους γουστάρουμε. Ξέρουμε ότι δεν τους αρέσουμε. Ούτε εμείς τους γουστάρουμε όμως... Θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι με αρκετή δύναμη. Θα θυμίζει ματς πρέμιερ λιγκ.»
Από την πλευρά του το μεγάλο αστέρι των Ουαλών, Γκάρεθ Μπέιλ, τόνισε πως όλοι οι Ουαλοί ονειρεύονται μια νίκη επί των Αγγλων: «Από την ημέρα της κλήρωσης όλοι μιλούν για αυτό το ματς. Ολοι οι Ουαλοί ονειρεύονται μια νίκη επί της Αγγλίας. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για όλους μας και θα κάνουμε το παν για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας», τόνισε ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ουκρανία-Βόρεια Ιρλανδία: Η τελευταία ευκαιρία
Ουκρανία και Βόρεια Ιρλανδία θ' αναμετρηθούν σήμερα (16/6) στη Λιόν (19:00), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γ' ομίλου του EURO 2016, και είναι η τελευταία ευκαιρία για τις δύο ομάδες να διεκικήσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του τουρνουά. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες στα πρώτα παιχνίδια τους. Η Ουκρανία ηττήθηκε από το φαβορί του ομίλου, Γερμανία, με 2-0, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 από την Πολωνία.
Οι Ουκρανοί είναι το λογικό φαβορί και θέλουν τη νίκη για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία. Τα μεγάλα αστέρια τους, Αντρέι Γιαρμολένκο και Γεβγέν Κονοπλιάνκα, θα ηγηθούν της προσπάθειας να διασπάσουν τη δυνατή άμυνα των αντιπάλων τους:
«Η Βόρεια Ιρλανδία έχει δυνατούς παίκτες και πολύ ισχυρή άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο της όπλο και θα προσπαθήσει να μας καθηλώσει με συνεχές τρέξιμο. Δουλειά μας θα είναι η έξυπνη προσπάθεια να βρούμε διαδρόμους προς το τέρμα τους», δήλωσε ο Αντρέι Σεφτσένκο, βοηθός προπονητή της Ουκρανίας.

Λεβαντόφσκι εναντίον Γερμανίας για την πρωτιά

Η μάχη για την πρώτη θέση του Γ' ομίλου διεξάγεται σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι, καθώς Γερμανία και Πολωνία θα μονομαχήσουν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EURO 2016 (22:00). Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με νίκες, η Γερμανία επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας και η Πολωνία 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γερμανοί είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Από την άλλη πλευρά, οι Πολωνοί με ηγέτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θέλουν να πετύχουν μια ιστορική νίκη. Ο «Λέβα», για δεύτερη συνεχή χρονιά πρώτος σκόρερ της μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην γερμανική άμυνα, αλλά είναι αισιόδοξος: «Τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Πιστεύω πως η Πολωνία έχει τις δυνατότητες να πετύχει μια ιστορική νίκη.»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιοακίμ Λεβ, θα έχει στην ενδεκάδα τον Ματ Χούμελς, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ θα προτιμήσει τον Μάριο Γκόμεζ για την κορυφή της επίθεσης, καθώς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση του Μάριο Γκέτζε στο ματς με την Ουκρανία. «Η Πολωνία χρειάζεται μεγάλη προσοχή και φυσικά ο Λεβαντόφσκι δεν είναι ο μόνος κίνδυνος. Η Βόρεια Ιρλανδία πίεσε τον Λεβαντόφσκι, αλλά το γκολ πέτυχε ο Μίλικ, δήλωσε σχετικά ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός.