Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξαιρετικά συμβολική η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πρώτη Βουλή της Ελλάδας»



«Εξαιρετικά συγκινησιακή» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο Βουλευτικό, την 1η Βουλή των Ελλήνων, στο Ναύπλιο την 1η Πρωτεύουσα της Ελλάδος, «γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη βαθιά πίστη του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάθε πολίτη της στη δημοκρατική λειτουργία, ως τον απαραίτητο παράγοντα για να βρει η χώρα το δρόμο της», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι «είναι ιδιαίτερα συμβολική η συνεδρίαση αυτή στο Ναύπλιο, καθώς αποτελεί την πόλη οδηγό για το μέλλον της χώρας, πιστοποιεί τη διαχρονία του τόπου και συνιστά το κλειδί της σύνδεσης και της συνεννόησης με την Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε ότι «οι διάφορες ιστορικές περίοδοι του Ναυπλίου, όπως η Ενετοκρατία και η Φραγκοκρατία, πιστοποιούν τον κοσμοπολιτισμό του». 


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «112 εκατομμύρια για την οικονομία της Αργολίδας εξασφαλίσαμε σε πέντε χρόνια»

«112 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίσαμε για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μέσα σε πέντε χρόνια, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τη χώρα, τη στιγμή που άλλες Περιφέρειες της χώρας στο σύνολό τους δεν πλησιάζουν καν αυτά τα ποσά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφερόμενος στην πορεία των έργων στην Αργολίδα, σημειώνοντας ότι «τα χρήματα αυτά δε μας χαρίστηκαν, τα διεκδικήσαμε με το πολιτικό υπόβαθρο της Περιφέρειας που έχουμε δομήσει, με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, και αυτό αποτελεί αναμφίβολα μεγάλο όφελος για τους πολίτες, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά συνολικά της Πελοποννήσου».
«Οι πολίτες επιβραβεύουν το έργο μας και μας καλούν να το συνεχίσουμε» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «τα έργα που αναλαμβάνουμε τα παραδίδουμε ολοκληρωμένα στην κοινωνία, σε αντίθεση με τις περιόδους ευφορίας στη χώρα, κατά την οποία τα έργα έμεναν ημιτελή. Οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό και αξιολογούν τόσο την αποτελεσματικότητά μας, όσο και τη «μικρόψυχη» παρουσία της αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει σταθεί αρωγός και δεν έχει υπερψηφίσει ούτε ένα έργο σε όλη την Πελοπόννησο».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το 90% των έργων των Δημοτικών αρχών χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης και πολλά έργα πολιτισμού, με χαρακτηριστικά τα 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την Αργολίδα, σχολικής στέγης, ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Θα κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να βλάψει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε «μας εγκαλείτε για το θέμα αυτό, τη στιγμή που είμασταν ξεκάθαροι εξαρχής και ολοκληρώσαμε την ευθύνη μας σε χρόνο 2,5 ετών, που συνιστά ρεκόρ σε σχέση με τα 9,5 χρόνια που είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος. Στην Κυβέρνηση είπαμε ότι αν δεν θέλετε το έργο μας, πάρτε την απόφαση και καταργήστε το. Αντίθετα ο κ. Σταθάκης με κάλεσε εδώ και πολύ καιρό να με ενημερώσει ότι η Κυβέρνηση συμφωνεί με τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει κάτι μέχρι στιγμής».
Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι η Πελοπόννησος να βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο σε σχέση με τα απορρίμματα, όσο και σε σχέση με το τουριστικό της προϊόν, τη στιγμή που η Πελοπόννησος εδραιώνεται στο σκληρό πυρήνα των κορυφαίων διεθνώς προορισμών.
«Αποκαθιστούμε ήδη 81 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης,, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι μέσα από το πρόγραμμά μας αυτό να αποκαταστήσουμε όλες τις βλάβες στο περιβάλλον», ενώ ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα υποβάλλεται η αποκατάσταση του τελευταίου ΧΑΔΑ που απομένει, αυτόν του Αφυσσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος στη Σπάρτη και στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, χαρακτηριστικά δήλωσε: «Που είναι η δικαιοσύνη; Ο Αναπληρωτής Υπουργός εκθείασε την πρακτική της δημοτικής αρχής που συνεχίζει να ρίχνει σκουπίδια σε κλειστό ΧΑΔΑ, τόσο με διοικητική απόφαση, όσο και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ταυτόχρονα μας καταγγέλλει γιατί δεν έχουμε κάνει την αποκατάστασή του».