Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου.

Στην τελική ευθεία οι αγροτικές κινητοποιήσεις | Σε αναβρασμό κτηνοτρόφοι και παραγωγοί σε όλη τη χώραΑποχώρησαν από το οδόστρωμα της εθνικής οδού 'Αργους - Ναυπλίου οι αγρότες της Αργολίδας, που είχαν καταλάβει νωρίτερα αποκλείοντας την κυκλοφορία. Οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό. Εν τω μεταξύ μικρή ομάδα αγροτών, περί τα εικοσιπέντε άτομα με ισάριθμα περίπου τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν σταθμεύσει και βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό στο ύψος της Πλάστιγγας Δαλαμανάρας, ενώ οι υπόλοιποι σιγά - σιγά αποχωρούν. Στο σημείο υπάρχει διακριτικά αστυνομική παρουσία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα είχαμε μια μαζική συμμετοχή αγροτών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο 3ο μνημόνιο, που μας οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα».

Επεσήμανε ότι την Δευτέρα ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και πρόσθεσε ότι, «θα ξεκινήσει μπλόκο και στην Αρκαδία, αλλά το που θα γίνει θα το αποφασίσει σε σύσκεψη που θα κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τις επόμενες μέρες. Πρώτη κίνηση θα είναι η κινητοποίηση στον ΟΓΑ την Δευτέρα στην Τρίπολη».
Επιπλέον, ο κ. Κολοβός είπε ότι το πρώτο μπλόκο των αγροτών στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στην Αργολίδα και οι δυνάμεις των αγροτών στη Δαλαμανάρα θα μείνουν για μέρες.