Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη - Για εκβιασμό από Γ. Παπανδρέου

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς ΣταμάτηΣτη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είναι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι καταγγελίες αυτές από την κ. Σταμάτη στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της και έγιναν το 2013, όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε βρεθεί σε κακή ψυχολογική κατάσταση περιφερόμενη έξω από το ψυχιατρείο, μετά από απόρριψη αίτησης αποφυλάκισής της.

Στις καταγγελίες εμπλέκονται ο τέως διευθυντής των Εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένος Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και φίλος του κ. Παπανδρέου, Τζορτζ Χάλακ, καθώς και ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν κατονομάζεται.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης είχε υποδείξει τότε στην κ. Σταμάτη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, αλλά αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και επισημαίνοντας ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων θα καταλήξει αναγκαστικά στη Βουλή.
 
e-typos.com