Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στους Μ. Σουλτς και Μ. Βέμπερ



Αρχική
Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Σπυράκη, μόνιμο μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-π.Γ.Δ.Μ, και οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΕΚ για σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, και Θοδωρής Ζαγοράκης, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και προς τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αντιδρούν έντονα στην πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Κροατίας κας Marijana Petir να προχωρήσει στη δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα «Φίλοι της Μακεδονίας».


Με την επιστολή τους τονίζουν την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναφέρεται στα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στον ΟΗΕ. 

Τέτοιες κινήσεις έστω και με «τον μανδύα του ανεπίσημου» γίνονται μόνο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την ορθή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της πρώην  Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας όπως κάποιοι προσπαθούν με περισσή υποκρισία να εμφανίσουν.

Η πόρτα της Ευρώπης θα παραμένει κλειστή για τα Σκόπια γιατί δεν αποδέχονται τις Αρχές και τις Αξίες της. Γιατί συνεχίζουν να εμφανίζουν τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας, οπισθοδρομήσεις στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενικότερα έλλειμμα συμμόρφωσης με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη στην ΕΕ. Σε όλα τα επίπεδα.



Δείτε την ανακοίνωση Τύπου και το βίντεο σχετικά με το αιτιολογικό της καταψήφισης της Έκθεσης προόδου ΕΕ-ΠΓΔΜ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://tinyurl.com/kjfsdda