Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πώς θα αμείβονται οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης ή ωρομίσθιοι με το νέο μισθολόγιο (παραδείγματα)

Ανάλογη των αποδοχών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους πλήρους απαχόλησης, αντίστοιχης κατηγορίας, θα είναι η αμοιβή υπαλλήλων μερικής απασχόλησης ή εργαζομένων ως ωρομίσθιων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο τρόπος υπολογισμού των αποδοχών του προσωπικού μερικής απασχόλησης, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται ως ωρομίσθιο, είναι ο εξής: σύνολο μηνιαίων αποδοχών επί τις ώρες της ημερήσιας ή εβδομαδιαίας απασχόλη σηςδια του αντίστοιχου υποχρεωτικού ωραρίου.
Παραδείγματα:
– Υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας μερικής απασχόλησης με ημερήσια απασχόληση τεσσάρων ωρών. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού ΠΕ 1.092 ευρώ επί 4 ημερήσιες ώρες απασχόλησης διά 8 που είναι το υποχρεωτικό ωράριο. Συνεπώς οι αποδοχές του εν λόγω υπαλλήλου ανέρχονται στο ποσό των 546 ευρώ.
– Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός με απασχόληση οκτώ ωρών εβδομαδιαίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού 1092 ευρώ επί 8 ώρες δια 23 (υποχρεωτικό ωράριο). Συνεπώς οι μηνιαίες του αποδοχές καθορίζονται στο ποσό των 379,83 ευρώ.

aftodioikisi.gr