Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: Έκτακτο δελτίο! - Που θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες - Χάρτες!

 Καιρός: Έκτακτο δελτίο! - Που θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες - Θα το στρώσει στην Αττική - Χάρτες!
Ο καιρός χαλάει και χαλάει άσχημα από αύριο Σάββατο και αυτό θα γίνει αισθητό πρώτα με ισχυρούς ανέμους και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Θα χιονίσει ακόμα και στην Αθήνα! Ήδη η emy.gr εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Από τη δυτικά και τα βόρεια άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους οι βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός χαλάει ακόμη περισσότερο φέρνοντας καταιγίδες.
Τα χιόνια και οι βοριάδες αρχίζουν να ρίχνουν το θερμόμετρο με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας να “πιάνουν” θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ο καιρός θα δείξει τα δόντια του από το Σάββατο το απόγευμα, αρχικά με βροχές και καταιγίδες χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Και όσο πάει θα χαλάει ακόμα περισσότερο με τα χιόνια να κατεβαίνουν από τα βόρεια προς την κεντρική Ελλάδα από την Κυριακή και την Δευτέρα να χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές και στην Αθήνα και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστεια. Αυτή την φορά και ανάλογα με τον πόση βροχή θα ρίξει το σαββατοκύριακο τόσο θα υπάρχει και πιθανότητα να το "στρώσει"!
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

Από τα δυτικά η εισβολή του νέου κύματος κακοκαιρίας που φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια αλλά και 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:
Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2016)
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά (από το απόγευμα στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
Β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κανετρικής μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.
2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016)
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.
Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ emy
3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)
Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.
Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
πηγη χαρτών: poseidon.hcmr.gr

newsit.gr