Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών στις Βρυξέλλες



Συνάντηση εργασίας είχε αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης με τον κ. Jonas Baer-Hoffmann, εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, η οποία εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως επίσης και τα προβλήματα και οι αδικίες  που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, ιδίως όσον αφορά  στις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο κ. Ζαγοράκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις δράσεις που έχει αναλάβει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών αθλητών, ενώ δεσμεύτηκε να συνδράμει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών. Οι  δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο  μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και συμφώνησαν  να εργαστούν από κοινού   για την προώθηση των δίκαιων αυτών αιτημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.