Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο φαιδρός ισχυρισμός των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ και ο εκλογικός άθλος του Μεϊμαράκη



Στο κενό πέφτει η προσπάθεια των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ, να πατήσουν πάνω σε δήθεν συντρίμμια για να χτίσουν το δικό τους πολιτικό προφίλ. Ο ισχυρισμός τους ότι η ΝΔ βγήκε ηττημένη τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου είναι τουλάχιστον φαιδρός. Εχασε -λένε- 190.000 ψήφους. Μα αφού ψήφισαν 500.000 λιγότεροι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περί τις 300.000 ψήφους, λογικό δεν είναι;;
Στην πραγματικότητα, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ αύξησε κατά τι το ποσοτό της σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά η ουσία δεν είναι εκεί! 

Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι το "κοντέρ" για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αρχίζει να μετράει από την επομένη του δημοψηφίσματος, δηλαδή στις 6 Ιουλίου, οπότε και ανέλαβε την αρχηγία. Αυτή είναι η "αφετηρία" του Προέδρου της ΝΔ και όχι οι εκλογές του Ιανουαρίου.
Τον Ιούλιο, λοιπόν, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά βρισκόταν δημοσκοπικά στο 15%!! και έτρωγε τη σκόνη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε σκαρφαλώσει στο απίθανο 45% !!!!! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανασυσπείρωσε το κόμμα (μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα) και οδήγησε τη ΝΔ ενωμένη και δυναμωμένη στις εκλογές, κατορθώνοντας να την ξαναφέρει στο 28%, κάτι το οποίο πριν από ένα, μόλις, δίμηνο, φάνταζε απίστευτο. Αυτό που πέτυχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ένας εκλογικός άθλος!

Από κει και πέρα, η ανοδική πορεία της ΝΔ ήταν προδιαγεγραμμένη και διασφαλισμένη, με την ενωτική παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι εσωκομματικές εξελίξεις θα δείξουν εάν η πορεία αυτή θα συνεχιστεί ή αν θα επιστρέψει το κόμμα σε πρόσφατες εποχές που όλοι ευχόμαστε να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Τρύφων Γ. Θεοδοσιάδης

www.newshot.gr