Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την αναταραχή που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Διπλωματική Υπηρεσία και γενικότερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Την ώρα που η αποδυναμωμένη οικονομικά Ελλάδα, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μεγάλες διεθνείς προκλήσεις, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς και κρίσιμα εθνικά ζητήματα που άπτονται ακόμα και της ασφάλειάς της, διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία την πρωτοφανή αναστάτωση και αναταραχή που επικρατεί τελευταία στη Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας.

Οι συνέπειες μπορούν να είναι ακόμα και παραλυτικές για το Υπουργείο των Εξωτερικών και την Ελληνική Διπλωματία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αποτελεσματική προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας προτεραιοτήτων και συμφερόντων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία της Διπλωματικής Υπηρεσίας και να προστατεύσει το κύρος και το ηθικό της από αυταρχικές συμπεριφορές, ενέργειες και αποφάσεις, πρωτόγνωρες στη μεταπολιτευτική ιστορία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Και μια τελευταία επισήμανση.
Συμφωνούμε με κάθε σύννομη προσπάθεια της διοίκησης για αποτελεσματική αντιμετώπιση πράξεων ή παραλήψεων δημοσίων λειτουργών που προκαλούν πειθαρχικό ή και δικαστικό έλεγχο. Τονίζουμε όμως  ότι αυτές οι προσπάθειες δεν μπορεί και δε πρέπει να γίνονται άλλοθι για να καλυφθούν άλλου είδους χειρισμοί που καταλήγουν στην αποδιοργάνωση  και κατά συνέπεια σε επικίνδυνη αποδυνάμωση της Διπλωματικής Υπηρεσίας  της χώρας».