Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος*


Εμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΞεκίνησε η κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ. και οι εσωκομματικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν εντός Νοεμβρίου του 2015, θα κρίνουν ποιος εκ των Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αδώνιδος Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα, θα αναλάβει Πρόεδρος της Ν.Δ.  και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Οι εκλογές αυτές, είναι οι πρώτες στην 41χρονη ιστορία της Ν.Δ. που πρόκειται να κριθούν με κριτήρια κυρίως ιδεολογικά και λιγότερο κομματικά. Από αυτές τις εκλογές θα προκύψει ο νέος Αρχηγός της ευρύτερης Φιλελεύθερης-Πατριωτικής Παράταξης και όχι μόνο της Ν.Δ.
Αυτός που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, να αποδομήσει και τελικά να καταργήσει τη νοσηρή νοοτροπία του αριστεροκρατούμενου πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης. Η συμμετοχή δε, της ΛΑΪΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ της ευρύτερης ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ σε αυτήν την διαδικασία, καθιστά εκ προοιμίου τις εσωκομματικές εκλογές, σκληρές, δύσκολες και με αβέβαια έκβαση.
          Η Ν.Δ. ευρισκόμενη σε δεινή θέση, μετά από 4 συνεχόμενες ήττες από τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάστημα 1 έτους, οφείλει, αφού πρώτα παραμερίσει μικροκομματικά συμφέροντα, προσωπολατρικές αγκυλώσεις και ανούσιους τοπικισμούς, να αναδείξει το νέο της ΗΓΕΤΗ. Έναν ηγέτη που θα απαλλάξει τον Ελληνικό Λαό από την Αριστερά του 4% (που παραπλάνησε όμως το 36%), η περαιτέρω παραμονή της οποίας στην εξουσία προκαλεί ανήκεστες εθνικοκοινωνικές βλάβες. Έναν ηγέτη που να μπορεί να ενώσει τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, να τιθασεύσει τα προβλήματά του ΛΑΟΥ, να ενισχύσει  το  διεθνές  κύρος  της  Ελλάδος και να ακολουθήσει μια αυτόνομη εθνική πορεία, έχοντας πρώτα οδηγήσει την χώρα στον δρόμο της Ανάπτυξης.
          Πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε ο πολιτικός εκείνος που να διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε μεγάλο Λαϊκό και Εθνικό ηγέτη. Αυτός που έχει περάσει από το στάδιο της φτώχειας, προερχόμενος από μεσοαστική, αγροτική, ή εργατική οικογένεια και κατάφερε να προκόψει, να μορφωθεί, να αποκτήσει κοινωνικές και επαγγελματικές περγαμηνές και να κόψει  το  δρόμο της  εξουσίας  στους «βουτυροσπόνδυλους» γόνους των γνωστών πολιτικών οικογενειών. Κάποιος που θα είχε την τόλμη να ηγηθεί ενός πολιτικού αγώνα, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας με την Αξία του και όχι ελέω κομματικής κληρονομικής διαδοχής. Κάποιος που έχοντας βαθιά γνώση της ιστορίας του ενδόξου παρελθόντος, να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων του παρόντος και στις προκλήσεις του μέλλοντος.
          Ο  ιδανικός  ηγέτης  δεν  έχει  εξαρτήσεις από το σύστημα και τον Διεθνή Παράγοντα γιατί δεν έχει «τρωτά σημεία» και επομένως δεν ξεπληρώνει τα προσωπικά του «γραμμάτια», ξεπουλώντας τα εθνικά μας δίκαια. Έχει το χάρισμα να επιλέγει με αξιοκρατικά κριτήρια τους στενούς του συνεργάτες και να απομονώνει τους εν δυνάμει προδότες.  Τοποθετεί τα συμφέροντα του Έθνους στην κορυφή των προτεραιοτήτων  του και αγωνίζεται γι’ αυτά έως ότου εκπληρωθούν τα Όνειρα του Ελληνισμού και τα Πεπρωμένα της Φυλής.  Αφουγκράζεται τις συνθήκες της εποχής και δεν διστάζει  να  παραδώσει  τη σκυτάλη στους νεότερους όταν ολοκληρώσει το έργο του. Έχει το σθένος να συγκρουστεί με τα οικονομικά μοντέλα του νεοφιλελευθερισμού και του σοσιαλισμού, (που προωθούν, την άνιση διανομή πλούτου και την ίση διανομή φτώχειας, αντίστοιχα) και να τα αντικαταστήσει με εκείνο του Κοινωνικού Πατριωτισμού, που λειτουργεί με γνώμονα την αναγέννηση του Έθνους  και την ευημερία του Λαού.
          Ο ιδανικός ηγέτης δεν πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους πολιτικούς γόνους, δημιουργώντας στο κόμμα του συνθήκες κοινωνικής ανισότητας. Μια ανισότητα που θα εκλείψει εφόσον στο πολιτικό προσκήνιο ξεπηδήσουν Έλληνες Πατριώτες που καθιερώθηκαν  μέσα από το επάγγελμά τους, που γνωρίζουν την κοινωνική πραγματικότητα και που θα είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, όσο ψηλά κι αν φθάσουν.
          Ο ιδανικός ηγέτης είναι αυτός που θα εξαλείψει τους αριβίστες της πολιτικής, τις θεραπαινίδες του συστήματος και τους “θαμώνες” της λίστας Λαγκάρντ που σήμερα δεν τολμά να τους αγγίξει κανείς. Είναι αυτός που θα καταργήσει τη νοσηρή νοοτροπία της οικονομικής ολιγαρχίας, που εξαθλιώνει κοινωνικά και οικονομικά τους πολλούς. Θα αποδυναμώσει όλους αυτούς που με αθέμιτα μέσα και με την ανοχή των μεταπολιτευτικών  κυβερνήσεων, επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα να κινούν τα νήματα της εξουσίας, να πλουτίζουν και να φοροδιαφεύγουν.
          Ο ιδανικός ηγέτης θα στηρίξει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και θα αναδείξει ως ισχυρούς επιχειρηματίες, εκείνους που θα εμπνευστούν από τους εθνικοκοινωνικούς αγώνες του, εκείνους που θα γίνουν οι νέοι Εθνικοί Ευεργέτες και θα ξελασπώσουν τη θνησιγενή οικονομία της Πατρίδας. Εκείνους που θα στηρίξουν τη Νέα Γενιά και θα δώσουν δουλειά στους Έλληνες.
Ο ιδανικός ηγέτης είναι αυτός που αγωνίζεται ακατάπαυστα για την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης Εθνικής Ταυτότητας και την διαφύλαξη της Εθνικής Ομοιογένειας, την επικράτηση της Ελληνοκεντρικής Παιδείας και την αποκατάσταση της σημερινής διασαλευθείσας Τάξεως και Ασφαλείας από τους παραβατικούς λαθρομετανάστες, που αποτελούν τους ευνοούμενους της Αριστεράς.
          Οι πολιτικές δυνάμεις, ως τώρα δεν κατόρθωσαν να αναδείξουν  έναν  ηγέτη  με τις ανωτέρω αρετές και ως εκ τούτου πνέουν τα λοίσθια. Λαμπρές προσωπικότητες ασφαλώς διαθέτουν. Κάθε φορά όμως που αγνοί ιδεολόγοι κατορθώνουν να ξεφύγουν από στεγανά του συστήματος, σύντομα εφευρίσκονται από το παρασκήνιο τρόποι για την αποβολή τους από την πολιτική σκηνή.
          Η πολιτική λειψανδρία εξακολουθεί να υφίσταται και σίγουρα θα επιταθεί, λόγω του εγκλωβισμού της χώρας στο Δ.Ν.Τ., ενός μηχανισμού που επιθυμεί να βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας, πολιτικοί με μειωμένες αντιστάσεις και ελάχιστα ψυχικά αποθέματα για Αγώνα. Η μόνη λύση για την Σωτηρία της Πατρίδας είναι να ταυτισθούν η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ με την ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και να ανέλθουν στην εξουσία, υγιείς πολιτικές προσωπικότητες που θα εργασθούν μεθοδικά στην οικονομική και διπλωματική αρένα, ώστε αφενός μεν να ισχυροποιήσουν οικονομικά την χώρα και να την απομακρύνουν το συντομότερο από τη μνημονιακή λαίλαπα, αφετέρου δε, συγκροτώντας μια στιβαρή κυβέρνηση, να επιδιώξουν την σύναψη κομβικών γεωστρατηγικών συμμαχιών, ώστε να διασωθούν οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και να πατηθεί το κουμπί για την επανεκκίνηση της εθνικής ανεξαρτησίας.       
          Η  Ελλάς  του  λαμπρού  πολιτισμού  και  της μακραίωνης ένδοξης ιστορίας δε μπορεί να μένει στο περιθώριο. Ήλθε η ώρα να  καταργήσουμε με τη δύναμη της ψήφου μας, τα τρωτά της Μεταπολίτευσης. Ήλθε η ώρα για ρήξη και ανατροπή. Ήλθε η ώρα γι’ αυτούς που είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν με το αριστερόστροφο πολιτικό σύστημα και να επαναφέρουν ξεχασμένες εθνικοχριστιανικές παραδοσιακές αξίες που χαρακτηρίζουν το Έθνος των Ελλήνων. Ήλθε η ώρα γι’ αυτούς που θα πράξουν το παν για να παραμείνουν οι Νέοι μας στην Πατρίδα, ώστε να μη χαθεί μια γενιά Ελληνόπουλων στην ξενιτιά. Ήλθε η ώρα του Γνήσιου και Συνεπούς ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ. Ήλθε η ώρα του ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ, που είτε φαίνεται είτε όχι σήμερα στον ορίζοντα, οφείλουμε να τον ανακαλύψουμε και να τον αναδείξουμε. Για να ξαναγεννηθεί η Ελπίδα.


                                       *ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ