Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΕΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Μεϊμαράκης: Εφαρμόστε μόνοι σας το Μνημόνιο που υπογράψατεΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το τέλος της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Πρωθυπουργός την πρώτη μέρα μας ανέγνωσε τις προγραμματικές του δηλώσεις και σημασία δεν έχει τι μας είπε, γιατί ταυτόχρονα κατετέθη το προσχέδιο προϋπολογισμού, που μας έδειχνε ότι άλλα μας είπε και άλλα θα γίνουν.
Το προσχέδιο έδειχνε φοροκαταιγίδα, περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ύφεση, ελλείμματα, αύξηση της ανεργίας.
Σήμερα περίμενα ότι θα απαντούσε σε όλα αυτά που του είπαμε.
Αντ’ αυτού βλέποντας τη γύμνια των επιχειρημάτων του και αυτός και οι βασικοί του υπουργοί το μόνο έκαναν ήταν να ασχοληθούν με τη Νέα Δημοκρατία, να της κάνουν υβριστική επίθεση, να κάνουν υβριστική επίθεση και σε μένα προσωπικά, ίσως γιατί θεωρούσαν πάντα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένη σε όσα θα λέει και θα πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ε λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας την ευρωπαϊκή, προοδευτική κοινωνικά φιλελεύθερη πορεία, θα απαντήσει σε όλα αυτά την ώρα που πρέπει.

Δημοσιογράφος:  Ο Πρωθυπουργός ελπίζει να είστε εσείς ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το είπε από το βήμα της ολομέλειας…

Ευ. Μεϊμαράκης: Καλά θα κάνει ο Πρωθυπουργός να μην ανακατεύεται στα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων, να έχει τον απαιτούμενο σεβασμό και να σας πω ότι πραγματικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα. Έχει αλλάξει, έχει μετάλλαξη, δεν είναι ο κ. Τσίπρας που γνώριζα. Αν ήταν δεν θα έκανε τέτοιες παρεμβάσεις στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.    

Δημοσιογράφος: Θα ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους την επόμενη εβδομάδα, στο ένα άρθρο όλα τα μέτρα με τα προαπαιτούμενα;

Ευ. Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία ό,τι θετικό υπάρχει το επιδοκιμάζει, ό,τι αρνητικό υπάρχει θα το αποδοκιμάζει.