Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όπως πέρυσι! Ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, απέκλεισε τον κάκιστο Ολυμπιακό

Όπως πέρυσι! Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, απέκλεισε τον κάκιστο Ολυμπιακό 
 Η θέληση του ανανεωμένου Παναθηναϊκού νίκησε έδρα, κούραση από τα ταξίδια, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, τραγικά ποσοστά ευστοχίας, λάθη και όπως και πέρυσι οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς επικράτησε 70-64 του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και θα συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. Στους «4» έχουν προκριθεί Άρης, ΠΑΟΚ, Φάρος Κερατσινίου και Παναθηναϊκός.
Πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την ομάδα του Πειραιά που ήταν τραγικά άστοχη, κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η χρονιά για τους δυο “αιώνιους” ξεκίνησε... κεκλεισμένων των θυρών! Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη εκκίνηση, εκμεταλλευόμενος την αστοχία των “πρασίνων”. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς όμως βελτιώθηκε στη συνέχεια στην αμυντική της λειτουργία (ειδικά ο Καλάθης πάνω στον Σπανούλη), οι Πειραιώτες έμειναν πάνω από 5 λεπτά χωρίς σκορ κι έτσι είχαμε το 14-11 του δεκαλέπτου.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να είναι προσεκτικές στην άμυνα τους και να πάρουν πόντους με προσπάθειες μέσα απ' τη ρακέτα, αφού στα περιφερειακά σουτ ήταν άστοχες. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πόντους κυρίως από τον Πρίντεζη, αλλά το “τριφύλλι” κατάφερε να πάρει για λίγο “κεφάλι” στο σκορ με τρίποντο του Διαμαντίδη (18-21) και πρώτο σκόρερ τον Φελτέιν (9 π.). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να φέρουν το ματς στα ίσα στο ημίχρονο (26-26), αφού ο Γιανγκ ήταν άστοχος από τη γραμμή των βολών.
Ο Σπανούλης συνέχισε να.. αγνοείται επιθετικά, τα τρίποντα δεν μπήκαν και πάλι και παρά τις προσπάθειες του Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Αντίθετα οι “πράσινοι” σκόραραν με Φελτέιν - Διαμαντίδη φτιάχνοντας μια διαφορά 5 πόντων. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, πήραν πόντους και από το τρίποντο και πήγαν στην τελευταία περίοδο με 44-44, με τον Αγραβάνη να βάζει από τα 6,75 καλάθι... ψυχολογίας στη λήξη 
του δεκαλέπτου
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια... τραγωδία για τον Ολυμπιακό, που για περίπου 6,5 λεπτά δεν μπόρεσε να σκοράρει! Το “τριφύλλι” έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +15, με του Γιάνκοβιτς -αρχικά-, Φελτέιν και Πάβλοβιτς να φτάνουν άνετα στο αντίπαλο καλάθι. Παρά την μικρή αντεπίθεση που έκαναν στο τέλος, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν μόνο να ρίξουν τη διαφορά με τον Πρίντεζη, έδειξαν ανέτοιμοι και ηττήθηκαν φυσιολογικά με 64-70, στο χειρότερο τους παιχνίδι επί εποχής Σφαιρόπουλου.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 2, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 11 (2), Αθηναίου 3 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 13 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 5, Κούζμιτς 3.