Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η Ζωή κατέβηκε από την έδρα - Χαμός με την έναρξη της Βουλής από την πρόταση της ΠτΒ να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα

Κωνσταντοπούλου: "Ποια είπε άιντε...;" - Εκνευρισμένη κατέβηκε από την έδρα η Πρόεδρος
Πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά η απαράδεκτη κίνηση της Πρόεδρου της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να θέσει σε ψηφοφορία την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, κι αυτό γιατί σε αυτή τη διάσκεψη δεν της πέρασε και αποφάσισε να δει μήπως στην Ολομέλεια γίνει αυτό που εκείνη ήθελε.
Ουσιαστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε η διαδικασία να μην τελειώσει στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά να συνεχιστεί χωρίς χρονικό περιορισμό.

Επικράτησε φασαρία μέσα στην Ολομέλεια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μαλώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη πως παρακωλύει τη διαδικασία με την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά.

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης ο οποίος κυριολεκτικά άδειασε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που όρισε η Διάσκεψη των Προέδρων που προβλέπει έως τα μεσάνυχτα τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης άφησε αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως "είναι σε γνώση σας αυτό. Υπήρχε από χτες ευκαιρία να γίνουν οι επιτροπές, παρακαλώ να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων".

Φυσικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο λέγοντας πως "η ενημέρωσή μου είναι αντίθετη". Και εν συνεχεία έβαλε σε ψηφοφορία τον κανονισμό για να φανεί εάν θα γίνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση ή εκείνη.  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε επίσης το λόγο και απέρριψε την πρόταση της προέδρου της βουλής, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν πήραν καν το λόγο. Από τα έδρανα ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να λέει δυνατά " Αίντε..." και η κα Κωνσταντοπούλου φανερά εκνευρισμένη ρώτησε " Ποια φώναξε άιντε; Ηταν η κυρία Αννα Καραμανλή της ΝΔ. Η ψηφοφορία γίνεται δια ανατάσεως της χειρός." είπε και στη συνέχεια σήκωσε και η ίδια το χέρι της.«Αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 12 τα μεσάνυχτα» ολοκλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας χάσει αυτή την μάχη-καψόνι στον Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως η κ. Κωνσταντοπούλου κατέβηκε από την έδρα, ενώ τη θέση στο προεδρείο πήρε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφήνοντας τη θέση της στον Αλέξη Μητρόπουλο ευχήθηκε «αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο».
Ολες οι πτέρυγες χειροκρότησαν μόλις η πρόεδρος κατέβηκε από την έδρα!
O Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε αρνητικά την στάση της προέδρου:
Κυριάκος Μητσοτάκης ‏@kmitsotakis
Είναι ξεκάθαρο οτι η Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να κωλυσιεργήσει με κάθε τρόπο τη διαδικασία έχοντας προφανώς τη δική της ατζέντα #vouli

Μην ξεχάσεις να παραιτηθείς!
Την ώρα που κατέβαινε από την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φώναξε από την αίθουσα:
«Και μην ξεχάσεις να παραιτηθείς!»
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ανδρέας Ψυχάρης σχολίασε τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αρχή της συνεδρίασης.