Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το σπυρί του αριστερού λαϊκισμού έσπασε (και) στην εξεταστική για τα Μνημόνια

loverdos andreas vouliΑσυγκράτητος ο Ανδρέας Λοβέρδος και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής για το μνημόνιο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και όπως όλα δείχνουν, ισχυρός διεκδικητής της αρχηγίας της Δημοκρατικής Παράταξης, συνεπής στη μετεκλογική του υπόσχεση, να σπάσει το σπυρί του αριστερού λαϊκισμού, έδειξε τα κοινοβουλευτικά του «δόντια» κατά την παρθενική της εξεταστικής για το Μνημόνιο.

Κάποιος θα πει.... και τι με νοιάζει η εξεταστική για το Μνημόνιο.. πάλι θα τα βγάλουν τα πορίσματα όπως θέλουν και στο τέλος ο λαός θα την πληρώσει.. Μέσα στην κρίση, ίσως κανείς δεν θα δώσει σημασία σε αυτά και ενδεχομένως αν η χώρα οδηγηθεί στην χρεοκοπία...ποιος θα ασχολείται για το τι ειπώθηκε σε μία εξεταστική; Σε άλλη μία εξεταστική;

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, γιατί η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να καταφέρει να «περάσει» ακόμη και ως δυνατό μήνυμα στην έρευνα για τα Μνημόνια και την περίοδο που διανύουμε, έχει τρεις πολύ θετικές άμεσες επιπτώσεις για την κοινωνία και τα μέτρα που έρχονται:

1)     Μπαίνει στο κάδρο της συνέχισης των «κακών» μνημονίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα καταρρίπτεται όλος ο προεκλογικός λαϊκισμός που τον ήθελε απελευθερωτή του έθνους έχοντας κάποια μυστική χρηματοδότηση. Αντιθέτως με τη στάση του έφερε την καθολική οικονομική ασφυξία και διεθνή απομόνωση της χώρας.

2)     Από χτες ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται και αυτός.... και είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται εξεταστική για μία κυβερνητική δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη και ίσως η σημαντικότερη και κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς σε 15 ημέρες θα ξέρουμε αν η Ελλάδα θα έχει συμφωνία ή καταστροφή.

3)     Η αποδοχή του Κων/νου Λαπαβίτσα στην ένταξη της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στην εν λόγω εξεταστική, ως συνεχιστές των Μνημονίων και μάλιστα με πολύ χειρότερα μέτρα, σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας πολιτικής περιόδου κατά την οποία, μπαίνει ταφόπλακα στον λαϊκισμό και τη μη τεκμηριωμένη παροχολογία. Αυτό άλλωστε ήταν και το χτεσινό μήνυμα της ίδιας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για λαϊκή «επανάσταση» απέναντι στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και τα σκληρά μέτρα που φέρνει.

Τούτων αναφερθέντων, γίνεται σαφές πως ο ρόλος και ο λόγος των βουλευτών μπορεί να είναι ρυθμιστικός και καθοριστικός για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει σε συνεργάτες, πως παρά το γεγονός ότι η αριθμητική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, εντός βουλής είναι μικρή και αποτυπώνει μία φωτογραφία της στιγμής, η κοινωνία επιβραβεύει την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης, που περνά μέσα από σκληρή και εποικοδομητική πολιτική προς όφελος των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, που υπέστησαν από την 25η Ιανουαρίου και μετά, τα αποτελέσματα της χειρότερης μορφής καταστροφικού λαϊκισμού.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr