Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ο "θεός" - "Θρύλε" μόνο εσύ μπορείς ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-70 - Είναι ο βασιλιάς και είναι εδώ

 Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι το... θαύμα του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ νικώντας με 70-68 παρότι ήταν στο -9 στο 36' και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Μίλησε στο φινάλε με 11π. ο Σπανούλης.
Απλά πράγματα! Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό! Νίκησε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με σκορ 70-68. Ένα ματς που για μία ακόμη φορά οι Ρώσοι πίστευαν ότι είχαν νικήσει και οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Γιατί μόνο ο Θρύλος μπορεί να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι και να το κάνει δικό του!
ΠΗΓΑΙΝΑΝ... ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ!
Στην πρώτη περίοδο καμία ομάδα από τις δύο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στο παιχνίδι. Με την ΤΣΣΚΑ όμως να είναι αυτή που οδηγούσε στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου το σκορ και ο Ολυμπιακός ακολουθούσε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησαν οι «ερυθρόλευκοι» τους Ρώσους να ξεφύγουν.
Όταν αυτό πήγε να γίνει ο Παπαπέτρου με τρίποντο έφερε ξανά τον Θρύλο κοντά στο σκορ. Έτσι οι Ρώσοι, οι οποίοι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, τελείωσαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 20-17, με τον Ολυμπιακό όμως να αναγκάζει την ΤΣΣΚΑ σε πολλά λάθη και να έχει χαμηλό σκορ, από τη στιγμή που μιλάμε για την ομάδα με την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας.
Η ΕΚΠΛΗΞΗ... ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ... ΦΟΡΑ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
Στο δεύτερο δεκάλεπτο του ημιτελικού του Final 4 της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά. Γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους Ρώσους να ξεφύγουν στο σκορ μέχρι και 7 πόντους με 24-17. Ο Πέτγουεϊ όμως μείωσε σε 24-20 και στη συνέχεια ανέλαβε... δράση ο Παπαπέτρου! Ο νεαρός του Θρύλου ήταν αυτός που έκανε το 24-22, ενώ στη συνέχεια έπαιξε καλή άμυνα, πήρε και επιθετικό ριμπάουντ.
Κάτι που έκανε τον Ολυμπιακό να ανέβει ψυχολογικά και να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με επτά πόντους. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ με καλάθι του Ντάνστον 28-27, κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.
Στη συνέχεια ο Παπαπέτρου έκατσε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και ανέλαβε ο Πρίντεζης. Ο... υπαρχηγός του Θρύλου έκανε την ΤΣΣΚΑ να φορτωθεί γρήγορα με φάουλ, ενώ ισοφάρισε σε 33-33 με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης αλά... Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ! Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με έναν πόντο με 36-35, χάρη σε εύστοχη βολή του Κιριλένκο. Αν και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο ημίχρονο, όμως είχε λάθος επιλογές στις τρεις τελευταίες του επιθέσεις.
Ο Ολυμπιακός μπήκε χωρίς καθαρό μυαλό στο παιχνίδι, κάνοντας διαδοχικά λάθη τόσο στην επίθεση όσο και την άμυνα. Από την άλλη στην επιθετική εξίσωση της ΤΣΣΚΑ μπήκε ο Ντε Κολό. Μάλιστα με επτά συνεχόμενους πόντους του Γάλλου οι Ρώσοι ξέφυγαν με +8 (47-39) στο 27'.
Δύο λεπτά... ενέργειας ήταν αρκετά όμως για να ξαναβάλουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που με ένα επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε σε 49-47. Ωστόσο σε τρεις προσπάθειες να προσπεράσει δεν τα κατάφερε με την ΤΣΣΚΑ να κλείνει την τρίτη περίοδο με 51-47.

Στα δύσκολα... άμυνα και Σπανούλης
Από εκεί που... σταμάτησε ο Ντε Κολό, άρχισε ο Τεόντοσιτς που με οκτώ δικούς του σερί πόντους έβαλε την ΤΣΣΚΑ και πάλι με οκτώ πόντους μπροστά (57-49 στο 32').
Με το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού να συνεχίζει (0/11 σουτ ο Σπανούλης) και να μην υπάρχει καθαρό μυαλό, η ΤΣΣΚΑ συντήρησε αυτή τη διαφορά και στο 36' την έστειλε για πρώτη φορά στο +9 (61-52) με τον Κάουν.
Σε εκείνο το σημείο το πρώτο καλάθι -στο 12 σουτ του- του Σπανούλη (τρίποντο) και μία καλή άμυνα που οδήγησαν σε βολές του Σλούκα έριξαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (63-59) και έβαλαν τον Ολυμπιακό και πάλι στο παιχνίδι.
Η άμυνα συνέχισε να αλλάζει το παιχνίδι και στα δυόμισι λεπτά με καλάθι στο ανοικτό γήπεδο το παιχνίδι πήγε στο καλάθι (63-61) ενώ βρέθηκε μία ακόμα κατοχή. Και στα δύο λεπτά για το τέλος τρίποντο του Σπανούλη και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (63-64), τρέχοντας επιμέρους σκορ 12-2.

Με τον... δικό του τρόπο
Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ακόμα καλή άμυνα και ο Σπανούλης με ένα «δικό του» καλάθι έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 66-63. Ο Πρίντεζης αστόχησε σε τρίποντο (στο 64-66) και στα 31'' ο Ουίμς έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (66-66).
Η επόμενη επίθεση ήταν... Σπανούλης! Πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και στα 10'' σηκώθηκε και σκόραρε για τρεις βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 66-69! Στα 7'' ο Ντε Κολό με ένα εύστοχο ζευγάρι βολών μείωσε σε 68-69 και στα 6,6'' οι Ρώσοι έστειλαν τον Σλούκα στις βολές. Εκείνος με 1/2 έκανε το 68-70 όμως έβγαλε την άμυνα στον Κιριλένκο που αστόχησε και η πρόκριση πήγε στον Ολυμπιακό!



Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.