Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου



http://www.902.gr/sites/default/files/Media/20150421/logo_laikh_syspeirosh.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη 15-05-2015
Τη Δευτέρα 11 Μάη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ πήραμε πρόσκληση και εισηγήσεις για τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 14 Μάη 2015 ώρα 11.30.
Την Τετάρτη 13 Μάη λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδίδεται πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με 20 θέματα για την Πέμπτη 14 Μάη στις 1.30 μμ δύο ώρες μετά την τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Επειδή στην Πελοπόννησο δεν συνέβη κανένα έκτακτο γεγονός (σεισμός-λιμός-καταποντισμός) που να δικαιολογεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα με 20 θέματα, είχε συμβεί μόνο η έντονη χαλαζόπτωση και οι μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ζήτημα που η πλειοψηφία του ΠεΣυ και ο κος Τατούλης δεν δέχτηκαν να συζητηθεί στο ΠεΣυ της περασμένης Δευτέρας, λογικά θα αφορούσε κάτι τέτοιο.
Όμως όταν επιζητήσαμε τις εισηγήσεις την Πέμπτη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τις έβγαζαν τότε φωτοτυπία και με έκπληξη είδαμε ότι αφορούσαν θέματα που δεν ήταν κατεπείγοντα όπως τεύχη δημοπράτησης τριών (3) έργων προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα που θα μπορούσαν να έρθουν στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή και άλλα ήσσονος σημασίας.
Μεταξύ λοιπόν τυριού και αχλαδιού έφεραν στην «ζούλα» θέματα που αφορούν τα αμαρτωλά έργα σε Σκούρα-Πύρι, Κούμπιλα-Λουλούδι και Ναύπλιο-Λυγουριό.
Ενώ πεισματικά αρνούνται 4 χρόνια τώρα να φέρουν για συζήτηση στο ΠεΣυ το έργο Σκουρά-Πύρι όπου «φαγώθηκαν» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, φέρνουν και μάλιστα χωρίς εισήγηση, ορισμό δικηγόρου για εκδίκαση αγωγής ιδιωτικής τράπεζας που διεκδικεί εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια και το Δημόσιο και ας είναι το δικαστήριο μετά από μήνες.
Αν δεν λέγεται αυτό κουκούλωμα των ευθυνών 4 χρόνια τώρα τότε πως λέγεται;
Γιατί τόση πρεμούρα, στα μουλωχτά και χωρίς εισήγηση να περάσουν το ζήτημα;
Φέρνουν τρεις αγωγές τις προηγούμενης εταιρίας που δούλευε το έργο Κούμπιλα-Λουλούδι που ζητά από την Περιφέρεια καταρχήν αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ ευρώ, πλέον αναθεωρήσεις, τόκους και προμήθειες που θα διεκδικηθούν στην πορεία αν κερδίσει αυτήν την αγωγή.
Πρόκειται για τον ανάδοχο που διεκδικεί 100 χιλιάδες για λογαριασμό που είχε πληρωθεί από το 2011 (υπάρχει φωτοτυπία της επιταγής και του τιμολογίου εκείνης της περιόδου) και εντοπίσαμε εμείς πριν 6 μήνες και σιωπηλά εκδικάζονται οι αγωγές την Τρίτη 19 Μάη 2015 και αυτοί χωρίς εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με το ιστορικό του έργου, φέρνουν το θέμα “ορισμός δικηγόρου” στις 14 Μάη. Πότε θα προλάβει ένας δικηγόρος που θέλει να είναι συνεπής με το έργο του τουλάχιστον να ενημερωθεί;
Από τις 10 Μάρτη 2015 η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας ζητά να ενεργήσουν και αυτοί «ενεργούν» στις 14 Μάη 2015, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια ή μεθόδευση;
Στο σπίτι του κρεμασμένου, λοιπόν, δεν μιλάνε για σχοινί λέει ο λαός μας κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής που σαν άλλοι Χρυσοχοΐδηδες δέχεστε και ψηφίζεται θέματα στην Οικονομική Επιτροπή που δεν υπάρχουν εισηγήσεις ή δεν έχετε προλάβει να τις διαβάσετε αφού ξεπερνούν τις 1000 σελίδες.
Εκτός και εάν έχετε ενημερωθεί από πριν και από αλλού οπότε είστε διπλά ένοχοι. Να σημειώσουμε ότι μικρότεροι και μεγαλύτεροι εργολάβοι μυρίστηκαν ότι μοιράζει εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια και διεκδικούν πανωπροίκια, όπως ο ανάδοχος στο λιμάνι του Άστρους που ζητάει 900 χιλιάδες ευρώ, ο ανάδοχος στο δρόμο Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους που για ένα έργο 11 εκατ ευρώ ζητά αποζημιώσεις 44 εκατ ευρώ και πάει λέγοντας.
Εμείς συνεπείς με ότι είχαμε δεσμευτεί στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου θα προβάλουμε τον άλλο δρόμο μελέτης, κατασκευής-συντήρησης και λειτουργίας των μεγάλων έργων, των έργων υποδομών μέσα από κρατικό φορέα και όχι από τους καπιταλιστικούς ομίλους που πληρώνονται μία φορά για να κατασκευάσουν και δεύτερη από την χρήση (διόδια κλπ.).
Όσες συκοφαντίες και αν εκτοξεύονται ενάντιά μας όσες διαστρεβλώσεις ή αποσιωπήσεις και να γίνονται από πληρωμένα παπαγαλάκια που σιτίζονται από την Περιφέρεια εμείς θα είμαστε συνεπείς με τη δέσμευσή μας ότι θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού στην Περιφέρεια, θα αποκαλύπτουμε ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό έρχεται για συζήτηση σε αυτά τα όργανα.
Καλούμε τις παρατάξεις της μειοψηφίας που σωστά αποχώρησαν από την «κατεπείγουσα» δήθεν συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να υπογράψουμε αίτημα ώστε τα αμαρτωλά έργα Σκούρα-Πύρι, Κούμπιλα-Λουλούδι και Ναύπλιο-Λιγουριό να έρθουν για συζήτηση στο ΠεΣυ. Ελπίζουμε αυτή μας η έκλυση να μην έχει την τύχη που είχαν οι προηγούμενες για τα προβλήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή με την Πελοπόννησο ΑΕ.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ