Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για το κλείσιμο της Λ. Κατεχάκη από λαθρομετανάστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
Είναι πραγματικά απαράδεκτο κεντρικότατες αρτηρίες της Αθήνας, όπως η Κατεχάκη, να κλείνουν εκβιαστικά από μεμονωμένους, παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω αποκλεισμού της πρόσβασης στα παραπλεύρως ευρισκόμενα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Είναι πρωτάκουστο επείγοντα περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα οχήματα να αναζητούν εναλλακτικές διόδους, προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία και η επίσημη πολιτεία να σφυρίζει, για μία ακόμη φορά, αδιάφορα.
Η εκ μέρους της Κυβέρνησης ανοχή και η αποδοχή τέτοιων εκβιαστικών πρακτικών πρέπει να έχει ένα τέρμα, γιατί θα καταλήξει σε ενοχή και ευθύνες για τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κατανοήσει ότι οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εγκαταλείποντας τις στρατηγικές της απάθειας και διασφαλίζοντας τόσο την τήρηση των νόμων, όσο και την ομαλή λειτουργία του κράτους, της κοινωνίας και των θεσμών.