Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group | «Δεν διαφαίνεται συμφωνία» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group | «Δεν διαφαίνεται συμφωνία» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι
Ξεκίνησε πριν από λίγο η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εξεταστούν η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η λίστα Βαρουφάκη δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές της χώρας και χτες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το τέλος Απριλίου.

Το ίδιο δήλωσε σήμερα το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Μάρτιν Γιάγκερ, που τόνισε ότι δεν περιμένει πολλά από τη σημερινή συζήτηση.

«Το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να υπάρξει κάποια ενδιάμεση επανεξέταση αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Γιάγκερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Financial Times Πίτερ Σπίγκελ έγραψε στο Twitter ότι έχει συζητήσει με διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει Eurogroup νωρίτερα από αυτό που είναι ήδη προγραμματισμένο για τις 24 Απριλίου στην Ρίγα.


e-typos.com