Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Υποκριτές και επικίνδυνοι


tsipras-lafazanisΗ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από υποκρισία και επικινδυνότητα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια... που στηρίχτηκε στο «ΟΧΙ» σε όλα, αποτελεί το μνημείο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Κυρίως για τα μεσαία και ασθενή κοινωνικά στρώματα που εξαπατήθηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα εκείνα τα «ΟΧΙ» που τον έφεραν στην εξουσία.


Όλα εκείνα τα «ΟΧΙ», ακόμη και σε εκείνα τα μέτρα ή τις αποφάσεις που ήταν για την ανακούφιση της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό. Θα είναι μία μαχαιριά στην κοινωνία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση της ασφυξίας που η ίδια προκάλεσε, βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα που έχουν μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα και κανένα αναπτυξιακό ορίζοντα. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι μία τραγική κωμωδία. Αυτό παρατήρησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ειδικά για το ΦΠΑ στα φάρμακα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν είχε στηρίξει τη μείωσή του...συνεπής στο «ΟΧΙ» σε όλα. Τότε που ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας το είχε μειώσει.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι ο λαϊκισμός που περισσεύει. Είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκλωβιστεί στις προεκλογικές της ρητορείες και οδηγεί τη χώρα στον οικονομικό αποκλεισμό, μη αποδεχόμενη την πραγματικότητα.

Αν την αποδεχτεί θα αναγκαστεί να βάλει μέτρα εντός της ζώνης του ευρώ πολύ χειρότερα, διότι δύο μήνες απραξίας έχουν φέρει στα αδιέξοδο ΟΛΟΥΣ τους οικονομικούς δείκτες. Αν όχι τότε η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αχαρτογράφητα και άγνωστα μονοπάτια με το νόμισμα τη δραχμής και το κυριότερο χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Υποκριτές και επικίνδυνοι, επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και τονίζει πως το Πάσχα θα είναι σταθμός για το μέγεθος των Παθών της Ελλάδας.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr