Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα πρωταπριλιάτικα

Τηρώντας το έθιμο της πρωταπριλιάς όπου σοφιζόμαστε διάφορα ψέματα , κατασκευάσαμε και σας μεταδώσαμε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ μας είδηση για  "Ξαφνικές αλλαγές με τον «Καλλικράτη» στην Κορινθία" και με σχετική φωτογραφία τον χάρτη της Κορινθίας.

Ο χάρτης αυτός που ο είχε αποτυπώσει ο υπογράφων πριν 20 χρόνια περίπου, παρουσίαζε τις μεγαλύτερες πόλεις - κομωπόλεις - χωριά με κοινά γράμματα και το Δερβένι με τεράστια. 
Βάση της εικόνας αυτής , και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΣ γιά αλλαγές στον «Καλλικράτη» γράψαμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

"Ξαφνικές αλλαγές στον «Καλλικράτη» σημειώθηκαν απόψε στην Κορινθία. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ύστερα από νυχτερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ των αρμόδιων φορέων με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφασίστηκε και έχουν ισχύ απο σημερα το πρωϊ τα παραακάτω μέτρα
  • Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ στην  Κορινθία  ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμα πρωτογενούς δημοκρατίας.
  • Η αποκέντρωση και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης.
  • Συνολική αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων μέσα και από την πλέον ορθολογική κατανομή των υπαρχόντων πόρων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
  • Θα δοθεί “προίκα” στους δήμους όπως δεν είχε γίνει στον Καλλικράτη, από κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την ελάφρυνση της χώρας σε σχέση με τα πλεονάσματα αλλά και από το σχέδιο  Γιούνκερ.
Οι Δήμοι της Κορινθίας από  6  γίνονται 11. Αυτοί είναι ,( μέσα σε παρένθεση η έδρα του Δήμου) Κορινθίων (Κόρινθος), Περαχωριτών (Λουτράκι), Σικυώνος ( Κιάτο), Βόχας (Ζευγολατιό) , Τρικάλων (Ξυλόκαστρο), Πελλήνης (Μάννα), Ευρωστίνης ( Δερβένι) , Φενεού & Στυμφαλίας  (Γκούρα), Νεμέας ( Νεμέα), Κλεωνών ( Χιλιομόδι) και Σολυγείας ( Σοφικό).

Η Διοικητική έδρα της Κορινθίας   και νέα πρωτεύουσσα  ορίζεται το Δερβένι και το διοικητικό μέγαρο όπου εγκατεστάθει η Π. Ε  Κορινθίας είναι το Ειρηνοδικείο Δερβενίου" .

Φυσικά όλα αυτά ήταν μια επινόηση του γράφοντος απλά για να τηρήσει το έθιμο. Αλλαγές στον «Καλλικράτη» θα υπάρξουν , όπως τα μέτρα για την χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, η αποκέντρωση , η συνολική αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων και η  “προίκα” στους δήμους. 
Εκείνο που δεν έγινε ήταν η νυχτερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ... όπου αποφασίστηκε ότι οι Δήμοι της Κορινθίας, γίνονται 11 από 6  πού είναι σήμερα και παραμένουν ως εχουν : Κορινθίων (Κόρινθος), Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Λουτράκι),
Σικυώνος ( Κιάτο), Βέλου - Βόχας ( Ζευγολατιό), Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ( Ξυλόκαστρο) και Νεμέας (Νεμέα). Φυσικά ούτε και η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας άλλαξε και έγινε το Δερβένι , αλλά αυτή παραμένει στην Κόρινθο...

Εκτός από το blog «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και το γειτονικό prismavirus.blogspot.gr , τήρησε το έθιμο και το οποίο μέτέδωσε το  πρωταπριλιάτικο ψέμα του  πως:

'Τα πρώτα απορριμματοφόρα προερχόμενα από την Τρίπολη έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της Αρκαδίας, όπου επρόκειτο να εναποθέσουν προσωρινά τα σκουπίδια της Τρίπολης..…."

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ