Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξαφνικές αλλαγές με τον «Καλλικράτη» στην Κορινθία

Ξαφνικές αλλαγές στον «Καλλικράτη» σημειώθηκαν απόψε στην Κορινθία. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ύστερα από νυχτερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ των αρμόδιων φορέων με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφασίστηκε και έχουν ισχύ απο σημερα το πρωϊ τα παραακάτω μέτρα
  • Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ στην  Κορινθία  ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμα πρωτογενούς δημοκρατίας.
  • Η αποκέντρωση και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης.
  • Συνολική αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων μέσα και από την πλέον ορθολογική κατανομή των υπαρχόντων πόρων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
  • Θα δοθεί “προίκα” στους δήμους όπως δεν είχε γίνει στον Καλλικράτη, από κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την ελάφρυνση της χώρας σε σχέση με τα πλεονάσματα αλλά και από το σχέδιο  Γιούνκερ.
Οι Δήμοι της Κορινθίας από  6  γίνονται 11. Αυτοί είναι ,( μέσα σε παρένθεση ηέδρα του Δήμου) Κορινθίων (Κόρινθος), Περαχωριτών (Λουτράκι), Σικυώνος ( Κιάτο), Βόχας (Ζευγολατιό) , Τρικάλων (Ξυλόκαστρο), Πελλήνης (Μάννα), Ευρωστίνης ( Δερβένι) , Φενεού &Στυμφαλίας  (Γκούρα), Νεμέας ( Νεμέα), Κλεωνών ( Χιλιομόδι) και Σολυγείας ( Σοφικό).

Η Διοικητική έδρα της Κορινθίας   και νέα πρωτεύουσσα  ορίζεται το Δερβένι και το διοικητικό μέγαρο όπου εγκατεστάθει η Π. Ε  Κορινθίας είναι το Ειρηνοδικείο Δερβενίου