Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, σχετικά με τα έκτροπα στο Πανεπιστήμιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/12/fortsakis.jpgΗ Κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να παραδώσει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας σε μια βίαιη μειοψηφία εξωπανεπιστημιακών και να κλείσει απέξω, εδώ και τρεις μέρες, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους.
Σήμερα το πρωί, οι καθηγητές που διαμαρτύρονταν στα Προπύλαια απωθήθηκαν βίαια απροστάτευτοι από τους κουκουλοφόρους που συγκεντρώθηκαν την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο.
Η Κυβέρνηση με τη στάση της κατ' ουσίαν στηρίζει τους καταληψίες. Εμποδίζει την αστυνομία να πράξει το καθήκον της, παρά την εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη μέτρων κατά του αυτοφώρου αδικήματος.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι οι δύο κυρίως κυβερνητικοί υπεύθυνοι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός Παιδείας, είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και βαρύνονται με διπλή ευθύνη.
Οφείλουν να ενεργήσουν αμέσως.