Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αντιγόνη Δήμα : Ποια είναι η όμορφη κόρη του υποψήφιου Προέδρου;

kori-dima
Βραβευµένη επιστήµονας για τις έρευνές της στη Γενετική και το DNA και µητέρα δύο παιδιών, η κόρη του κ. Δήµα δηλώνει «πολύ περήφανη» όχι µόνο για την υποψηφιότητα αλλά και για ό,τι έχει κάνει έως σήµερα καθώς, όπως λέει, «απ’ όπου κι αν πέρασε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό»
Απαρνήθηκε την πολιτική για να ασχοληθεί με τη γενετική και τη σχέση του DNA με τις νόσους του οργανισμού. Πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «L’Oréal-UNESCO» για το πολύ σημαντικό ερευνητικό της έργο, τις ικανότητες και την αφοσίωσή της στην επιστήμη. Η κόρη του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας για τον πατέρα της στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δηλώνει βέβαιη ότι στο τέλος θα εκλεγεί: «Ο πατέρας μου είναι δυνατός και έχει μάθει να κερδίζει στα δύσκολα. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει και τώρα».


ImageHandler (1)Η Αντιγόνη Δήμα δεν ακολούθησε τα χνάρια του αδελφού της Χρίστου τον οποίο κέρδισε η πολιτική. Επέλεξε έναν άλλο κόσμο, αυτόν της μελέτης των γονιδίων, όπου αφοσιώθηκε και διακρίθηκε. «Από μικρή θυμάμαι ότι ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τη Γενετική. Με ενδιέφερε να μάθω πώς το DNA διαμορφώνει το ρίσκο για τις νόσους, πώς κάνει έναν άνθρωπο να είναι πιο επιρρεπής σε μια νόσο και γενικώς πώς λειτουργεί. Την πολιτική δεν την είχα στο αίμα μου όπως φαίνεται», λέει. Σήμερα εργάζεται ως ερευνήτρια στο Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», με το ερευνητικό της αντικείμενο να επικεντρώνεται στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον διαβήτη τύπου 2, στον καρκίνο του μαστού αλλά και σε μια μορφή της γυναικείας υπογονιμότητας.
Ο πατέρας της υποστήριξε από την αρχή τα όνειρά της και ποτέ δεν εναντιώθηκε στις επιλογές της. Δεν είχε ποτέ εξάλλου την απαίτηση τα παιδιά του να γίνουν πολιτικοί.
«Είμαι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα μου. Οχι μόνο για την υποψηφιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για ό,τι έχει κάνει έως σήμερα. Ηταν πάντοτε κοντά στα παιδιά του, αλλά και στα εγγόνια του. Αλλά και ως πολιτικός εκτός από συμπαθής, όπως τον έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει, έχει ένα πλούσιο και αξιόλογο βιογραφικό. Απ’ όπου κι αν πέρασε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό», δηλώνει η κόρη του κ. Δήμα, η οποία μόλις έμαθε ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον πατέρα της για την τιμητική αυτή θέση έσπευσε αμέσως να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή δύναμη και καλή επιτυχία. «Αν και δυσκολεύτηκα να τον βρω γιατί το τηλέφωνό του μιλούσε διαρκώς, του μετέφερα τις ευχές μου», μας λέει, ενώ όταν ερωτάται για τη διαδικασία της εκλογής και πώς πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει την τρόικα απαντάει: «Η εκλογή του είναι δύσκολη, όμως ο πατέρας μου έχει μάθει να κερδίζει στα δύσκολα. Είναι δυνατός και ξέρει να μάχεται. Είναι εργατικός και δοτικός. Σίγουρα θα το παλέψει μέχρι τέλους».
Η Αντιγόνη Δήμα είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών τα οποία λατρεύουν τον παππού τους. Μάλιστα αυτό τον καιρό τρέχει ένα μεγάλο πείραμα που σχετίζεται με τη γυναικεία στειρότητα. «Μόλις πήραμε κάτι δεδομένα και κάνουμε τις αναλύσεις για το πρότζεκτ που αφορά στη γυναικεία στειρότητα. Οπως καταλαβαίνετε, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Είναι ένα μεγάλο και συνάμα λεπτό ζήτημα που αφορά πολλές γυναίκες», τονίζει.
Η οικογένεια Δήμα εκτός από την τιμητική υποψηφιότητα του πατέρα έχει ακόμα έναν λόγο να είναι υπερήφανη. Η κόρη Δήμα πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».
Βραβεύτηκε για το συναρπαστικό ταξίδι της χαρτογράφησης του DNA και, όπως λέει, «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί νιώθω ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το βραβείο με βοηθάει πολύ καθώς είναι μια σημαντική ενθάρρυνση και ένα μήνυμα προς εμένα και τους συνεργάτες μου ότι μάλλον κάνουμε κάτι σωστά. Και φυσικά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Είναι σημαντικό να εξελίσσεται η επιστήμη».

arouraios.gr