Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έφοδος της αστυνομίας στο καφέ με τους ομήρους στο Σίδνεϊ! - Τουλάχιστον δυο νεκροί! - ΔΕΙΤΕ LIVE

Έφοδος της αστυνομίας στο καφέ με τους ομήρους στο Σίδνεϊ! - Τουλάχιστον 2 τραυματίες - ΔΕΙΤΕ LIVE
 Η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο στο καφέ του Σίδνεϊ όπου ένας ένοπλος κρατάει ομήρους. Τις εικόνες μετέδωσε η αυστραλιανή τηλεόραση. Στα πλάνα φαίνονται οι όμηροι να βγαίνουν από το καφέ με την βοήθεια των αστυνομικών.
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΝΕΙ


 Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων βαριά οπλισμένοι εισέβαλλαν στο καφέ. Με την εισβολή ακούστηκαν εκρήξεις και λίγη ώρα αργότερα διασώστες κουβαλώντας φορεία μπήκαν μέσα στον χώρο για να βγάλουν τους τραυματίες.Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή και τα αυστραλιανά ΜΜΕ υπάρχουν δυο νεκροί. Ο δράστης και ένας από τους ομήρους.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι που είναι στην περιοχή, εκτός από τους δυο νεκρούς είναι και άλλοι 2 σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά έχουν μετρήσει 7 ανθρώπους να έχουν μεταφερθεί με φορεία έξω από το καφέ.


Σύμφωνα με το CNN, την στιγμή της εισβολής, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ενώ υπήρξαν εικόνες με τους διασώστες να κάνουν τεχνικές ανάνηψης σε δυο άτομα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση τόσο του δράστη όσο και των ομήρων του.


 Πηγή η οποία πρόσκειται στην αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε ότι ένας Ιρανός μετανάστης—ο οποίος έχει καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές διότι έχει στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό—είναι ο ένοπλος ο οποίος κρατάει άγνωστο αριθμό ομήρων σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ.
Ο Μαν Χαρόν Μονίς, Ιρανός μετανάστης και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παραμένει μέσα στο καφέ περίπου 15 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.
«Δεν υπάρχει επιχειρησιακός λόγος το όνομά του αυτό να αποκρύβεται από εμάς τώρα», ανέφερε η αστυνομική πηγή αυτή.