Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Έως 23 Δεκεμβρίου η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες της Κορινθίας χωρίς παρακράτηση για οφειλές προς τον ΟΓΑ»Έως τις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες της Κορινθίας η δεύτερη δόση της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο, προκειμένου να ενημερωθώ για την διαδικασία καταβολής της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες μας. Είναι γνωστό ότι η πρώτη δόση πληρώθηκε με μία μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας του θέματος που είχε προκύψει με το ενδεχόμενο παρακράτησης των επιδοτήσεων έναντι εισφορών προς τον ΟΓΑ.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι, όπως με πληροφόρησε ο Πρόεδρος, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί κανονικά πριν το τέλος του έτους, όπως προβλέπει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 22-23 Δεκεμβρίου,  οι αγρότες μας θα λάβουν τη δεύτερη δόση από τα χρήματά τους χωρίς καμία παρακράτηση για οφειλές προς τον ΟΓΑ.            Για ακόμη μία φορά, θέλω να προτείνω στους αγρότες μας να κάνουν χρήση τις ευεργετικής ρύθμισης των εκατό δόσεων και να διακανονίσουν τις τυχόν οφειλές τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα αλλά και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τους ταμείου.
Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο κ. Αποστολάκος, μία εβδομάδα αργότερα αναμένεται να πιστωθούν και τα ποσά στους δικαιούχους της εξισωτικής. Επιπλέον, έθεσα εκ νέου στον Πρόεδρο το ζήτημα των τηλεπισκοπήσεων, οι οποίες έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα επιλεξιμότητας στους αγρότες μας και του ζήτησα οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ να κινητοποιηθούν ώστε οι διορθώσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Αποστολάκος με διαβεβαίωσε ότι το σύστημα του Οργανισμού δέχεται ήδη συμπληρωματικές δηλώσεις ώστε οι όποιες διορθώσεις χρειάζονται, να γίνουν άμεσα και να καταβληθούν στις προσεχείς πληρωμές τα σωστά ποσά στους δικαιούχους.»