Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Ντόρα θέλει να κληρονομήσει τον μεσαίο χώρο

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου, και της μακράς συζήτησης που ξεκίνησε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη φυσιογνωμία της παράταξης, είναι εμφανής η στρατηγική επανατοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη σε κεντρικό ρόλο.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, που και λόγω… πολιτικών γονιδίων εκκινεί παραδοσιακά από τον χώρο του Κέντρου, υπήρξε στο σύνολο της διαδρομής της στον δημόσιο βίο εκφραστής της ανάγκης για μια Κεντροδεξιά με διευρυμένα χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά.
Μετά τις χαμένες εκλογές του 2000 άλλωστε, συντάχθηκε πλήρως με τον Κώστα Καραμανλή στη στρατηγική του μεσαίου χώρου, για να κυριαρχήσει η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό κέντρο, ένα στρατήγημα που έδωσε νίκες σε εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές καθώς και σε εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για συνδικαλιστικούς φορείς.
Σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει να επιχειρεί να κληρονομήσει τον μεσαίο χώρο, με δεδομένη και την απουσία του Κώστα Καραμανλή από τα πολιτικά δρώμενα. Πολιτικοί φίλοι της μάλιστα σημειώνουν με νόημα ότι η ίδια, σε αντίθεση με άλλους κορυφαίους της Κεντροδεξιάς, δεν είχε μιλήσει ποτέ επικριτικά για τον Κώστα Καραμανλή, ενώ είχε υπερασπιστεί και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου.
Η κινητικότητα από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη αποτυπώνει εύγλωττα τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με επίκεντρο την επόμενη μέρα των διπλών εκλογών του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ysterografa.gr