Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ !! - 'ΘΕΟΜΗΝΙΑ' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!


'Θεομηνία' αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες φαίνεται να δημιουργούν και σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες.

Τα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν το Ιόνιο πέλαγος, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Μακεδονία. Λιγότερο ισχυρά φαινόμενα, θα έχουν η Κρήτη, η Θράκη και τα πιο βόρεια τμήματα του Αιγαίου πελάγους.
Χαλάζι προβλέπουμε κυρίως για περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Πολλούς κεραυνούς φαίνεται να έχουμε σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας, θα είναι ότι σε πολύ λίγες ώρες, θα πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο για πλημμύρες κυρίως από χειμάρρους και ποτάμια.
Πυκνά χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα και στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, αλλά και μόνο σε βουνά της κεντρικής Ελλάδας με μεγάλο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση. Γενικά, η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, από το απόγευμα του Σαββάτου, και γενικότερα κατά την διάρκεια της Κυριακής. Κακοκαιρία θα έχουμε το Σαββατοκύριακο και έχετε στον νου σας, ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά ως πολύ ισχυρά !!
 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!
greek-weather.org