Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ για πρώτη φορά στους αγώνες Ποδοσφαίρου Α΄Φάσης μαθητριών και μαθητών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκήρυξε για το Σχολικό έτος 2013-2014 αγώνες Ποδοσφαίρου Α΄Φάσης μαθητριών και μαθητών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
Στους αγώνες μετέχουν μαθήτριες και μαθητές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996,97,98 και 1999 .
Οι σχολικοί αγώνες, πρωτίστως στοχεύουν στη χαρά της Συμμετοχής των αθλητών και των Φιλάθλων και στη Βιωματική προώθηση της Δια Βίου Άθλησης, του Φίλαθλου πνεύματος και του Σεβασμού του αντιπάλου.
Το ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ , θα λάβει μέρος στους αγώνες αυτούς, για πρώτη φορά με ομάδα κοριτσιών.
Την Τρίτη 8 Απρίλη 2014 και ώρα 10.30 το πρωί , η ομάδα του ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ θα αντιμετωπίσει την ομάδα του 4ου ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Στα πλαίσια της διάδοσης του γυναικείου ποδοσφαίρου , η ομάδα μας συγχαίρει τους γυμναστές των σχολείων, οι οποίοι ενθάρρυναν τα κορίτσια και τα οργάνωσαν ώστε να λάβουν μέρος στους αγώνες αυτούς.
Ευχόμαστε ,το παράδειγμά τους, να το ακολουθήσουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί και ακόμη περισσότερα σχολεία να υποστηρίξουν το γυναικείο ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας στους σχολικούς αγώνες, οι οποίοι να σημειωθεί, προσφέρουν και μοριοδότηση στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος.(Υ.Γ. Δυστυχώς ,από την Αθήνα, φέτος, κανένα σχολείο δεν υποστήριξε τη συμμετοχή ομάδων κοριτσιών στο σχολικό πρωτάθλημα.....παράδοξο, ίσως φαινόμενο, αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των γυναικείων ομάδων της πρωτεύουσας.....)
Η Πρόεδρος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ , κα Ρένα Σιγάλα-Κούκα , δήλωσε ικανοποιημένη από τη φετινή συμμετοχή του ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, καθώς μέσα στη σχολική ομάδα, συμμετέχουν και αθλήτριες της ΡΟΔΙΑΣ, αλλά και με την ιδιότητά της ως μέλους της τριμελούς επιτροπής για το γυναικείο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Κορινθίας, δήλωσε δικαιωμένη για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε το γυναικείο ποδόσφαιρο να διαδοθεί και να αναπτυχθεί και μέσα από τα σχολεία.