Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη Υπερφορολόγηση μέχρι το 2017 με τις ψεύτικες «αντικειμενικές» αξίες

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μαζί με τα πανηγύρια αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση προβλέπει τη συνέχιση και χρονική επέκταση της υπερφορολόγησης των πολιτών. Πρώτο θύμα για μια ακόμα φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι αντικειμενικές αξίες είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πολύ πάνω από τις πραγματικές και η σχετική φορολογία των ακινήτων είναι συνεπώς παράνομη και αντισυνταγματική. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση και η τρόικα αποφάσισαν –αντί για περικοπή δαπανών- να συνεχιστεί η λεηλασία των ιδιοκτητών μέχρι και το 2017, αφού συμφώνησαν να μην προσαρμοστούν μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ψευτο-αντικειμενικές αξίες στις πραγματικές. Δηλαδή πέντε χρόνια αργότερα από την ημερομηνία (Ιούνιος 2012), που δεσμευτικά προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο.

Έτσι, εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για περιουσία που δεν διαθέτουν για τρία τουλάχιστον ακόμα χρόνια, αφού προφανώς η περιουσία τους συνίσταται στην πραγματική και όχι την πλασματική αξία των ακινήτων τους. Πρόκειται για κυνική και παράνομη πράξη, με την οποία όσοι έχουν καταθέσεις τις βλέπουν να κουρεύονται εμμέσως και όσοι δεν έχουν αναγκάζονται να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε εξευτελιστικές τιμές, ή αν έχουν δάνεια να τα εκχωρήσουν σε αντίστοιχες τιμές στους νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών.

Η Δράση καταγγέλλει την υπερφορολόγηση αυτή και θα συνεχίσει να την μάχεται με κάθε τρόπο. Ήδη έχουμε καταθέσει σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουμε την εκδίκασή της.

Και καλούμε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να στείλουν μήνυμα κατά της υπερφορολόγησης στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή πλευρά, ψηφίζοντας τη Δράση στις ευρωεκλογές αυτές, το μόνο κόμμα που με συνέπεια αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ακραίας αυτής αδικίας.»