Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου

40 χρόνια Πολυτεχνείο - Λεπτό προς λεπτό η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία (ΦΩΤΟ, VIDEO)
Όπως κάθε χρόνο, στις 15:00 το μεσημέρι, η ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, στα χέρια περίπου 150 φοιτητών, ξεκίνησε για την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και φέτος, την αιματοβαμμένη σημαία κρατούν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και προπορεύονται.
Μέρος της πορείας είχε ξεκινήσει νωρίτερα με κατεύθυνηση την Ομόνοια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώστε από εκεί να ενωθεί με την υπόλοιπη πορεία.

Ισχυρότατη η παρουσία της αστυνομίας τόσο κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πορεία όσο και έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Μικροένταση δημιουργήθηκε περίπου στις 16:10 στη Γεωργίου Α' ανάμεσα σε μέλη του συλλόγου φυλακισθέντων και την αστυνομία.
 Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου φτάνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 16:16 όπου και... μαζεύτηκε, «Η φλόγα της εξέγερσης δε σβήνει» γράφει το πανό των φοιτητών του ΕΜΠ

Κλούβες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την οδό Γεωργίου Α' - Οι διαδηλωτές θα "ανέβουν" την Ομήρου για να βγουν μπροστά από τη Βουλή και να συνεχίσουν την πορεία τους. Η κεφαλή της πορείας ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, - Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι το κεντρικό σύνθημα. Αποκλεισμένοι από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις η πλατεία Συντάγματος. Στην πορεία και οι απολυμένοι της ΕΡΤ - "Έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ" φώναζαν

99 μέχρι στιγμής οι προσαγωγές - Οι δυο τουλάχιστον θα γίνουν συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία Περίπου 8-9.000 κόσμος στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας.
 Η κεφαλή της πορείας φτάνει μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία - Η εικόνα είναι απίστευτη: περισσότερες από 200 κλούβες έχουν στήσει τείχος και έχουν περικυκλώσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο! 200-300 άνδρες των ΜΑΤ σε διπλές και τριπλές σειρές έχουν παραταχθεί μπροστά από τις κλούβες!