Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια Πολυτεχνείο - Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

 http://static.in.gr/webstatic//F1E19F7EBB3B0C237A9C6DB5B0049894.jpg
Με την καθιερωμένη πορεία από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, που ξεκίνησε πριν από λίγο κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973.
 Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι.
Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί στο οδικό δίκτυο, γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Τα μέτρα επεκτείνονται σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
 Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο πέντε σταθμών του Μετρό: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Τέλος, με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιούνται τα δρομολόγια και οι στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ). Οι τροποποιήσεις ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

 Περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ σε κλοιό ασφαλείας  βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, καθώς και γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Το δόγμα για μια ακόμα φορά είναι της μηδενικής ανοχής, αλλά και των προληπτικών προσαγωγών.