Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE - Ημέρα με ντέρμπι

cfoot2
 Mε αρκερτούς ενδιαφέροντες αγώνες ντέρπι συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της football league, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής.
Ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος αγωνίζεται στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή , στο ντέρμπι της Πελοποννήσου.
Οι «μελανόλευκοι» γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι και δεν αποπροσανατολίζονται από την κακή αγωνιστική εικόνα της Παναχαϊκής. Αυτά ήταν και τα λόγια του Νίκου Κουρμπανά τις τελευταίες μέρες.

Η προετοιμασία των Αιγιωτών ολοκληρώθηκε με πρωινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή που θα μεταβεί στη Πάτρα.
Σε αυτή συμμετέχουν οι: Ανδρούτσος, Μπαλτιμάς, Ακπαρίδης, Ιωάννου, Παπαχρήστος, Αγουρίδης, Γκοτσούλιας, Μπούνας, Γκούμας, Αλεξάντροβιτς, Φλίγκος, Ρεκλείτης, Διαμαντόπουλος, Μαυρόπουλος, Σκαρτσίλας, Ρέλλας, Σανδραβέλης, Τ. Παπαδοπουλος, Σούλης, Αργυρόπουλος.
Εκτός αποστολής τελικά έμεινε ο Λαζανάς που προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενόψει των επόμενων δύσκολων παιχνιδιών με  Ολυμπιακό Βόλου και Πανηλειακό, καθώς και οι Μπουρλάκης, Γ. Παπαδόπουλος και Μπότος. Αντίθετα ο Νίκος Κουρμπανάς υπολογίζει για το ντέρμπι τον Ακπαρίδη, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος του Παναιγιάλειου.
Να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού θα βρεθούν και περίπου 350 οπαδοί της Αιγιώτικης ομάδας.
Χωρίς κάποιο περαιτέρω απρόοπτο, ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία της Παναχαϊκής ενόψει του  ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο.
Οι «κοκκινόμαυροι» προπονήθηκαν στο Παμπελοποννήσιακό στάδιο με το Νίκο Παπαδόπουλο να ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στην τακτική.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, ο τεχνικός των Αχαιών θα παρατάξει την ομάδα του με τους Σταυριανό, Σπίνουλα, Μπερτέν, Κωστόπουλο, Βιγιαρέχο, Γκαντιάγκα, Κιάσσο, Μπόζιτς, Μαραγκουδάκη, Βασιλαντονώπουλο και Κοντογουλίδη.
Στην αποστολή συμπεριληφθηκαν και οι εξής: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Λίτσης, Πλέγας, Φατιον, Χοτζάλι, Χούσα και Γεωργίου ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Ζλάτκοβιτς και Σιτόε οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα αποτελέσουν παρελθόν, οι Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Καραμανλής που τους έχει προταθεί μείωση αποδοχών, όπως και ο τραυματίας Βαγγελόπουλος Στο Βόλο ο Ολυμπιακός μάχεται με τον Πανηλειακό , σε αγώνα ντέρπι με πολή μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο νικήτης του αγώνα σε περίπτωση ήττας των Αιγιωτών , στην Πάτρα, θα περάσει επικεφαλής στη βαθμολογία του Α' ομίλου.  Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Μάνουελ Ρόκα για το παιχνίδι με τον Πανηλειακό στο ΕΑΚ  επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή. Ο Κώστας Καπετάνος είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του ο Ισπανός τεχνικός, καθώς ο έμπειρος μέσος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τον αστράγαλο.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Εγκούτου Ολίσε και Λευτέρης Γιαλούσης.
Οι 19 ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι είναι οι εξής: Καπετάνος, Γκούρμα, Ρόκας, Κόμνος, Κωστούλας, Αρβανίτης, Κατσίκης, Κατσιαρός, Καρράς, Γκέσιος, Δεινόπαπας, Ακόστα, Πόνσε, Γενγκά, Μπρέσκα, Γκίτκος, Γεωργίου, Μελίσσης και Πινδώνης.

Με την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, ο Πανηλειακός ολoκλήρωσε την προετοιμασία Ο Πέτρος Δημητρίου όμως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λίτσου. Οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στον δικέφαλο δεν ξεπεράσθηκαν και ο  Δημητρίου τον απέκλεισε από τα πλάνα του, όπως και τους Θωμόπουλο, Κωνσταντινίδη και Καραπέτσα. Αντίθετα, οι Πυργιώτες υπολογίζουν τους  Νάστο και Λιόση, που εξέτισαν τις ποινές τους, τους Καλαϊτζίδη και Πίγκλα που ξεπέρασαν την ίωση, καθώς επίσης και τον Σταματή
Στόχος για την πυργιώτικη ομάδα, να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, και παρά τις δυσκολίες του εκτός έδρας αυτού αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που θεωρητικά είναι η ισχυρότερη στον όμιλο, να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στην αποστολή που επέλεξε ο τεχνικός Πέτρος Δημητρίου μετέχουν 22 παίκτες και είναι οι εξής: Πίτκας, Μανιάτης, Λιόσης, Αποστολόπουλος, Κοτσώνης, Σαραμαντάς, Μαρτίνος, Γανωτής, Καζνέτσης, Μίλιεβιτς, Νάστος, Καλαϊτζίδης, Πίγκλα, Σουλελές, Μπράβος, Μπιτάνγκ, Χαλούλος, Φραγκής, Όσκαρ Ροντρίγκεζ, Σταματής, Μπιταξής, Κωνσταντόπουλος. Η αποστολή αναχώρησε από τον Πύργο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η "μάχη της Κρήτης" γίνεται στο Ρέθυμνο ανάμεσα στην Επισκοπή και την ομάδα των Χανίων. Οι Ρεθυμνιώτες  η προπόνηση της Παρασκευής έφερε χαμόγελα! Κι αυτό διότι τόσο ο Τάντιτς, όσο και ο Ντάρκο έβγαλαν κανονικά όλο το πρόγραμμα, χωρίς να νιώσουν καμία ενοχλήση και φαίνεται πως προλαβαίνουν το μεγάλο παιχνίδι της Κρήτης! Εν αντιθέσει με τους δύο προαναφερθέντες, ατομικά προπονήθηκαν την Παρασκευή οι Τριχάκης και Ντιαλό, με τον δεύτερο να συνεχίζει να πονά στους προσαγωγούς και δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Στην αποστολή του ΑΟ Χανιά συμπεριλήφθηκε τελικά ο Φαμπρίτσιο Πότσι, παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μην προλαβαίνει το ματς με την Επισκοπή, λόγω τραυματισμού.
Η αποστολή της ομάδας των Χανιών αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές: Θεοδωρόπουλος, Χατζηισαϊας, Μπουντόπουλος, Πότσι, Γωνιωτάκης, Παπατζίκος, Ζντράβγκοβιτς, Βασιλόγιαννης, Μανωλάς, Λουκίνας, Τσάτσος, Παγώνης, Μοντρούκιο, Κοσταντίνοφ, Τσατσαρής, Μέλο, Μποτωνάκης, Πάγκαλος, Ταταράκης, Μαρκαντωνάκης.
 Ενδιαφέρουσες είναι και οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και στην Καλλιθέα, του Φωκικού με τον Φωστήρα, της Γλυφάδας με τον Ηρακλή Ψαχνών και του Βύζαντα Μεγάρων με τον Αστέρα Μαγούλας.


1ος ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 17/11
Παναχαϊκή - Παναιγιάλειος 14:00
Αχαρναϊκός - Καλλιθέα 15:00
Φωκικός - Φωστήρας 15:00
Γλυφάδα - Ηρακλής Ψαχνών 15:00
Βύζας Μεγάρων - Αστέρας Μαγούλας 15:00
Επισκοπή - Χανιά 18:00
Ολυμπιακός Βόλου - Πανηλειακός 20:00