Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Aνοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο Ξυλόκαστρο


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 από τις 10.00 π.μ. έως και 14.00 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού  στη βασική υποστήριξη της ζωή σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Περίπου 10 εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου και η εξοικείωση με τον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού της πόλης