Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το έφερε... Τούμπα

Το έφερε... Τούμπα, σ-έξι Ολυμπιακός, νίκες για Ξάνθη, Λεβαδειακό, «Χ» στη Θράκη 
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με ανατροπή 2-1 , αφού οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με τον Μπεργκ και μάλιστα ο Σουηδός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 80'. Στοχ (με πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης έφεραν το ματς... Τούμπα.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που αρχικά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Καπίνο να εμφάνισε σε κάποιες στιγμές μια αστάθεια που δεν την «πλήρωσε», ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 21' και σε σέντρα του Ζέκα από δεξιά, ο Μπεργκ με κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλά δεν κράτησε για πολύ.
Στο 26' ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε από τον Ρισβάνη (ο άπειρος αμυντικός τράβηξε τη φανέλα του αντιπάλου όσο χρειαζόταν για να χρεωθεί την παράβαση), ο Θάνος κατελόγισε αμέσως πέναλτι, που μετέρεψε σε γκολ ο Στοχ.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου (48') ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή, καθώς ο Λίνο σέντραρε και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στη συνέχεια το ματς άνοιξε και στο 57' ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο αλλά απέτυχε να τον «νικήσει».
Στο 69' ο Καπίνο «σταμάτησε» σε τετ-α-τετ τον Σαλπιγγίδη και αμέσως μετά ο Αθανασιάδης καθυστέρησε κι έτσι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού επενέβη και στη δική του προσπάθεια, αλλά και στο εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε ο Στοχ στο 74'.
Στο 81' ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να φύγει από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μέσα στη μικρή περιοχή και σε γύρισμα του Ζέκα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κίτσιου, ο Θάνος έδωσε πέναλτι, αλλά ο Μπεργκ που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα άουτ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81' Πέρεθ), Στοχ, Αθανασιάδης (89' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (58' Ατζαγκούν), Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 78' Φιγκερόα), Μπεργκ.